buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Greske ferieminner
Moussaka er en rett som stammer fra Balkan og Midt-østen, men som i Norge er mest kjent som en gresk rett.

Publisert: 21.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

2 auberginer
2 ss meierismør
400 g karbonadedeig
2 løker i strimler
200 g hermetiske tomater
50 g tomatpuré
1 ts salt
1 laurbærblad , knuses
1 bunt bladpersille , finklippes
½ ts pepper
1 ts hvitløkssalt
1 ts tørket oregano
1 dl kjøttbuljong (utblandet)

Ostesaus
50 g meierismør 50 g hvetemel 5 dl melk 200 g revet hvitost , f eks Sveitser eller Jarlsberg3 stk egg 1 ts salt ½ ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
Brun kjøtt og løk i smør, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter.
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes. Bruk en ildfast form og stek moussakaen i stekeovnen på 160 °C i ca 45 minutter. (melk.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat