buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Steinbit med pestomarinade.
 
Grillmat fra havet
Grillsesongen er allerede godt i gang. I dag har vi valgt å konsentrere oss om havets delikatesser og kanskje er det noe her som frister.

Publisert: 05.jun.2009 05:05
Oppdatert: -
Hagemøblene og grillen har igjen funnet sin vante plass og disse fine maidagene innbyr til å flytte kjøkkenet ut i friluft.

Grillmåltidet er raskt, enkelt og lettvint å lage i stand, og du er nesten alltid garantert et godt resultat hvis du er flink til å passe varmen. Da vil du oppnå mye ros fra gjestene. Når du griller ute er det helt akseptert å bruke engangsbestikk, -tallerkener og -glass. Det gjør oppvask og opprydding mye enklere for vert og vertinne. Så hvorfor ikke invitere venner og familie rundt det gode matbord?
Velbekomme!

Gratinert kongekrabbe
Det er bare de lange beina på kongekrabben som brukes. Skallet er så mykt at det kan klippes opp, krabbekjøttet er mørt og med mild skalldyrsmak. Kongekrabbe selges stort sett kokt.
4 ca. 10 cm lange stykker av kongekrabbebein
ruccolasalat
ekstra virgin olivenolje
2 ss revet parmesanost
Dressing
1/2 dl soyasaus
1/2 dl olivenolje
Ovnstørkede tomater
cherrytomater
salt
olivenolje
1.Lag gjerne en stor porsjon ovnstørkede tomater. De holder seg i «evigheter» på olje og passer til det meste. Skyll tomatene og legg dem på en seng av salt i et ildfast fat. Tørk dem i ovn ved 100 grader i ca. 3 timer. Ta dem ut, legg dem på glass og fyll på olje så de dekkes. Skru til og oppbevar tomatene i kjøleskapet.
2.Klipp opp krabbeskallet og ta ut kjøttet i et helt stykke. Trekk ut den harde senen.
3. Strimle en håndfull av ruccolaen og vend den i olje. Fyll den i krabbeskallet. Skjær krabbekjøttet i pene skiver og legg dem på salaten. Dryss parmesan over og gratiner krabben under grill i 1-2 min, til osten begynner å bli gyllen.
4. Kok soyasausen i 2 min, tilsett oljen slik at soyasausen skiller seg.
Slik gjør du:
Anrett krabben med tomater og dressing rundt. Dette er en frisk og god rett som smaker nydelig med en grønn salat.
Sitrusmarinert kveite
700 g kveitefilet med skinn
Marinade
3 ts revet appelsinskall
3 ts revet sitronskall
2 ss olivenolje
1 ss limejuice
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Hell over fisken og la den stå til marinering i 5 minutter. Grill fisken 3 - 5 minutter på hver side.
Frisk sprø salat
1 agurk i terninger
1 finhakket rødløk
2 epler i terninger
2 salater, gjerne blandet
2 never persille.
Dressing
50 g grovhakkede hasselnøtter
6 ss epleeddik
3 ss honning
6 ss kaldpresset olivenolje
Litt sesamolje
grovmalt pepper og salt
Slik gjør du
Riv salaten, grovhakk persillen. Bland honning, epleeddik og nøtter og smak til med salt og pepper og litt sesamolje om du har. Bland salatingrediensene forsiktig med dressingen.
Server fisken med en sprø salat og nykokte poteter.
Alternativ marinade til kveita
1 presset hvitløkbåt
1/2 finhakket rød chili
2 laurbærblad
2 ss sjøsalt
5 ss olivenolje
Pepper
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene og la fisken marinere i minst 30 minutter.
saft av 2 sitroner sukker. (eksportutvalget for fisk)
Laks på spidd
(4 personer)
400 g laksefilet, uten skinn

Marinade
saft av 1/2 sitron
1 1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts knust, tørket chilipepper
1 ss naturell yoghurt
1 ts revet løk
1 ss hakket mynte
Slik gjør du
Skjær laksefileten i lange, tynne strimler. Legg dem i en bolle.

Bland marinaden og hell den over laksen. Mariner laksen i kjøleskap i 2 timer.
Træ laksestrimlene på spidd og stek dem på grill i 3-4 minutter. Snu spiddene ofte så laksen blir jevnt gyllen.
Server med salat.

Seibiff med løk, toast og blomkålkrem.
(4 porsjoner)
800 gram renskåret sei rygg
1 blomkål
18 sjalottløk
1 løk
1 rødløk
1 daggammel loff
1 pk. kremost naturell
3 dl. Balsamico eddik
5 dl. Rødvin
3 dl hvit balsamico
5 dl hvitvin
6 ss sukker
6 lime
Slik gjør du
Kutt seien i fine porsjonsstykker. Lettsaltes i 8 min. Skyll av. Kutt loffen på oppskjærmaskin i 2-3 med mer tykke skiver. Stek seien med loffen ned til gyllen skorpe. La hvile i fem min. Legges under grill/ovn i ca. fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
Blomkålkrem
Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken. Kokes mør i melk. Kjøres i food processor med kremost, 1 ts salt og saften fra 1 lime.
Løkmarmelade
Kutt løken i småterninger og fres svett i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade). Smak til med litt lime saft og salt.
Syltet småløk
Kok de resterende 12 sjalottløkene i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre. Ta de av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering. Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
Løkring
Kutt små ringer av løk. La de trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Dobbeltpaneres i brødkrum og friteres.
Grillet laks med asiatisk vri
Avhengig av hvor mange som skal bespises velger du størrelsen på laksesiden. Beregn 160—180 g fisk per person. Vår laks er beregnet til 6-8 personer.
ca. 1 kg laksefilet med skinn
1/2 dl sweet chilisaus
1/2 dl østerssaus
hakket persille
nypoteter

Kålsalat
1/2 hode sommerkål/såisskål, finstrimlet
1 stor gulrot, grovrevet
1/2 rød paprika, finstrimlet
1 syrlig eple, grovrevet
1 dl seterrømme
2 ss majones
1 ss sitronsaft
salt, pepper
Slik gjør du
Legg laksefileten på grillen med skinnsiden ned. Stek den i ca. 5 minutter
Bland chilisaus og østerssaus og pensle det over fisken. Stek laksen videre i ca. 5 minutter. Samlet steketid ca. 10 minutter. Laksen skal ikke snus, bare steke på skinnsiden, varmen trekker opp gjennom fisken så den blir akkurat passe stekt.
Skrubb nypoteter, del dem i to og stek dem på grillen sammen med laksen.
Bland kål, gulrot, paprika og eple. Rør sammen rømme og majones og smak til med sitron, salt og pepper. Bland det med grønnsakene.
Server den nystekte laksen med potene og den friske salaten.
Grillet laks, ramsløk smør, nypoteter og chorizo vinaigrette
(4 porsjoner)
Laks
700-800 g laksefilet med skinn uten bein
3 ss olivenolje
2 ts revet sitronskall
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær laksefileten i fire like store stykker.

Lag et snitt langs midten av hvert laksestykke nesten ned til skinnet og brett deretter stykket ut slik at det ligger flatt og kan se ut som en «sommerfugl».
En god halvtime time før grillingen pensles fisken med oljen og revet sitronskall, krydres med salt og pepper.
La fisken få marinere seg ute på benken bare dekket av litt plast.
Varm grillen som vanlig, her er det direkte grilling som er tingen, god og varm skal den være.
Gni grillristen inn med litt olje og grill laksefiletene ca. 3-4 minutter på en side, pass på her avhenger det også litt hvor varm grillen er.

Nypoteter
500 g nypoteter
Olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du
Kok potetene til de er nesten møre, avkjøl deretter og skjær dem i tykke skiver. Pensles med litt olje og grill dem på begge sider.
Ramsløksmør
200 g rørossmør eller annet godt smør revet skall av 1 sitron
60 g ramsløk, gressløk går også bra
30 g spinat
1/2 dl oliven olje
saften av 2 sitroner
eventuelt litt salt
Slik gjør du:
Pisk smøret hvit med sitronskallet. Forvell ramsløk, gressløk og spinat, avkjøl deretter raskt i isvann. Kjør til puré i en blender sammen med oljen. Rør så blandingen inn i det piska smøret. Smak til med sitronjuice og eventuelt litt salt.

Marinert breiflabb
(4 porsjoner)
800 g filét av breiflabb
1 squash
4 - 6 sjampinjonger
1 rød paprika
Marinade
1 dl olivenolje
1/2 dl sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 presset hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon
2 ss frisk finhakket persille
1 ss frisk finhakket gressløk
Tørkede urter kan brukes
Forslag til tilbehør
Ris, brød og salat
Slik gjør du
Skjær fisken i terninger ca. 3 x 3 cm og legg disse i marinaden 1/2 time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken.

Træ den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris, brød og salat.

Steinbit med pestomarinade
Steinbit eller breiflabb med pestomarinade
(4 porsjoner)
2 store skiver fisk à ca. 200 g
1 ss pesto
1 1/2 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt og pepper
Salsa
1/2 liten squash (gul) terninger,
1/2 løk i terninger, 4 flådde tomater (renset for kjerner) i små biter.
frisk koriander eller masse persille.
Slik gjør du
Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke i den ca. 1 time (i kjøleskap). Bland sammen alt til salsaen før fisken legges på grillen. Ha resten av marinaden over salsaen.
Fiskeskivene trenger nok trenger nok 5-6 minutter på hver side (etter tykkelse).
Anrett fisk og salsa med frisk koriander/persille)
Ha nypoteter eller pasta i tillegg. (eksportutvalget for fisk)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat