buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Grove rundtstykker
Disse rundstykkene egner seg godt til frysing og passer både til frokost og kvelds.

Publisert: 24.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

(24 rundstykker)
1 dl solsikkekjerner
1 ½ dl hel bokhvete
4 dl lettmelk
5 dl syrnet melk f. eks kefir
50 g smeltet smør
50 g gjær
3 ½ dl havregryn, lettkokte
3 dl fin sammalt hvete
2 dl havrekli
ca 8 dl hvetemel
Slik gjør du
Kok solsikkekjerner og bokhvete i halve mengden av lettmelken. Rør til melken er innkokt.
Tilsett resten av lettmelken, syrnet melk og smeltet smør.
Varm eller kjøl ned blandingen til 37 °C.
Smuldre i gjæren og bruk en stavmikser eller hurtigmikser for å knuse kornene og frøene i blandingen.
Tilsett havregryn, sammalt hvete, havrekli og det meste av hvetemelet.
Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten. Reguler fastheten på deigen med det gjenstående hvetemelet.
La deigen heve tildekket i ca 30 minutter.
Form deigen til en pølse. Skjær den i biter og trill bitene til runde eller avlange boller. Legg bollene på smurt eller bake-papirkledd stekeplate.
Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 grader i ca 13 minutter eller i varmlufts-ovn ved 200 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist. (melk.n)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat