22. okt
 
Gulrot-suppe
Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa er også en perfekt rett å varme seg på i vinterkulden.

Publisert: 12.mar.2014 04:13
Oppdatert: -
Fire porsjoner:
300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1 ss olje, til steking
1 ts salt
½ ts pepper
1 ½ kg gulrot
400 g potet
1 stk. løk
1 l kjøttbuljong (utblandet)
1 dl kesam original, 8 % eller mager
½ stk. purre
1 ss olje, til steking

1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulrøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann.
2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.
3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.
4. Hell på hønsebuljong og la det koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver.
5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en food processor.
6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke