buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Cafe Alice DESEMBER *** Local Caption *** Cafe Alice
 
«Hårdagsmat» hos Alice
CC-mart'n: «En av Hamars siste caféer som serverer hårdagsmat». Slik markedsfører Café Alice seg, og det stemmer for så vidt.

Publisert: 07.des.2012 04:13
Oppdatert: -

Nå er det riktig nok flere steder i Hamar som satser på veletablerte hverdagstradisjoner. Forrige uke var vi på Hoel's Café, der den hverdagslige kafétradisjonen står høyt i kurs. Og slik er det på Café Alice på CC-mart'n også. Her er det smørbrød og hverdagskost det dreier seg om; rekesmørbrød og røkelaks, og blant middagsrettene fleskepannekake hver mandag og raspeball på torsdager. Og ny fiskerett hver dag. Alt til ganske hyggelig priser.
Det er da også tydelig preg av stamsted ved denne kaféen. Lørdag formiddag er det definitivt de voksne damene som er i flertall. Og blant middagsgjestene hele uka er det sannsynligvis mange fra nærmiljøet som benytter anledningen til å hoppe over hjemmemiddagen og heller ta den ute, uten å risikere å ende opp med noen restaurantregning. For det er priser som er tilpasset det som serveres. Dessuten er serveringen rask. Dagens retter lesses på mens en venter i kassa. Det blir ikke elegant, men det legges heller ikke skjul på at det kafeteriamat det dreier seg om, både i innhold og presentasjon.
Kanskje har populariteten hos stamgjestene også å gjøre med beliggenheten i andre etasje på CC. På én side ligger kaféen litt tilbaketrukket, som en slags sone for seg selv i kjøpesenteret. På den annen side er det rift om vindusplassene, selv om utsikten ikke rekker lenger enn til rulletrappa rett utenfor. Men det skaper jo inntrykk av en slags bevegelse å sitte der; etter en runde julemat ved et vindusbord har du lært deg til å innse at de som går opp, før eller senere kommer ned igjen. «What goes up, must come down», liksom.
Juletallerkenen er forresten hederlig nok, og helt i stil med resten av det som serveres; tallerkenen er fylt, det er store poteter og saus til, alt er varmt og det fornærmer ingen. Selv om en må bruke litt krefter på den ene ribbebiten. Til 169 kroner er det prismessig i overkant, men kaffen er gratis.
Vi har flere ganger vært innom spisestedene på Hamars kjøpesentre, og ender hver gang med at Café Alice har noe likendes ved seg. Kanskje er det dette gammeldagse hverdagspreget som gjør det. Og det komplette fraværet av fancy innslag.
Men like klart er det at det hadde ikke vært så veldig vanskelig å løfte maten opp en klasse, uten at det ville gått ut over hverdagsligheten. Og det hadde nok gjort seg det, ja.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat