buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
takterrassen i kunstbanken: Volums hemmelige uteservering er blitt mye mer innbydende. Foto: Geir Vestad
 
Hamars hemmelighet
Valuta: Takterrassen i Kunstbanken må være Hamars mest hemmelige uteservering.

Publisert: 08.jun.2012 04:13
Oppdatert: -

Som uteserveringer flest, er den avhengig av finvær. Tirsdag var det i kjøligste laget. Til slutt satt i hvert fall den ene under pledd. Men vi var ute for å spise ute, og bestemt på å holde stand.
For denne uka har nemlig Hamar fått sin hittil mest særegne uteservering. Takterrassen i Kunstbanken har i flere år vært uteserveringen til Hai Hangs spisested Valuta. Men det har liksom ikke vært noe fart i det, blant annet fordi det ikke har vært gjort altfor innbydende der oppe. Nå er det annerledes.
Lørdag åpnet Kunstbankens sommerutstilling «Vekst». Et av innslagene her er Aase Marie Bruns vegetasjonsprosjekt på Kunstbankens takterrasse. Her har hun ved hjelp av blomster, tekstiler og møbler skapt flere ulike terrassemiljøer, og felles for dem er at alle er en del av Valutas uteservering.
Vi har nærmest årvisst utnevnt Valuta i Kunstbanken til Hamars beste lunsjsted. Og det er ingen tvil om at Hai Hangs første spisested i Hamar stadig holder stand som det beste i sitt slag.
Som en ekstra spiss på sommersesongen, tas takterrassen i bruk. Men menyen er den samme som nede og inne; takterrassen er bare en ekstra utvidelse.
Og akkurat dette er noe som Hamar trenger; et supergodt lunsjsted som også har servering utendørs. At det i tillegg er et kunstprosjekt, gjør det ikke akkurat mindre spennende.
Så la gå at det var ganske gruelig kaldt der oppe på tirsdag. Men er en sta på å spise ute, så ikler en seg gjerne pledd mens en venter på sommeren.
- Her blir det mye vatning, sa den ene, som bekymret seg over kunstprosjektets praktiske gjennomføring med alle blomstene.
Men så var maten på bordet, og da glemte vi vatninga.
Basmati risotto med scampi (179 kr) er noe så paradoksalt som en varmende sommerrett, men slikt er det jo gjerne behov for her til lands.
Fiskekake av ørret og krabbe (169 kr) har flott konsistens, er saftig og smaksmessig balansert, og suveren sommermat. Elegant presentasjon på tallerkenen og de gode smakene oppveier en litt høy pris.
Kyllingrullade (179 kr) er en mer klassisk fusionsak, enkel, men smaksrik og balansert.
Blant dessertene ender vi med is, siden det er langt på dag og mye er utsolgt. Men iskremene er hjemmelaget, og smakene gode.
Men for å spise is, har vi vel å merke søkt ned fra terrassen og inn i hovedrestauranten igjen. For la gå at det er strålende å spise ute, og spesielt når det gjort så lekkert som her. Men det er grenser hvor mange pledd en skal tulle seg inn i for å nyte sommeren på nært hold.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat