buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Frimurerlogen: Lunsj-klare er (fra venstre) Gerd Fredsvold Eriksen, Wenche Murstad, Arnveig Melbye, Elisabeth Lian, Else Aas, sammen med kokk Andreas Reyers og Ole Kirkebye.Foto: Trond Lillebo
 
Hamars mest originale
UTE TIL LUNSJ: Lunsj i Logen - det må være Hamars mest originale spisemulighet.

Publisert: 17.feb.2012 04:12
Oppdatert: -

Første gang lurer du kanskje på om det virkelig er åpent, selv om det står «åpent for alle» på skiltet utenfor. For Frimurerlogen har vært kjent for å være stengt for de fleste.
Men når en har arbeidet seg opp noen ganske omfangsrike trapper, er det stor sjanse for å bli møtt av en hyggelig voksen kar og god lukt av kaffe.
Sannsynligvis sitter det også noen damer der og spiser lunsj, som for alt vi vet kan være damene til losjemedlemmene. Og mye taler for at karene som sitter der er velkjente i lokalet.
Det er ikke vi.
Men likevel er det veldig hyggelig å komme dit.
Da de først startet med lunsjservering i Frimurerlogen for noen år siden, var det som en del av ønsket om å åpne opp lokalet for lokalmiljøet. Konserter og selskaper på kveldstid var del av samme pakka. Og mange har på denne måten benyttet anledningen til å bli kjent med lokalene.
De virker ikke nødvendigvis hjemmekoselige med sine prismelysekroner og brokade og gull. Og det er nok sider ved miljøet som kan virke litt fremmedgjørende, som alle maleriene av antatt staselige karer, som vel representerer losjens drøyt hundreårige mannspregede historie.
Men selve serveringen er uformell og hyggelig. Du finner deg et bord, og forsyner deg selv. I starten for noen år siden la kunden til og med igjen det som det kostet i skåla, for prisene sto på en lapp. I dag betaler du ved bardisken.
På menyen står gjerne rekesmørbrød og karbonadesmørbrød, eller roastbiff, og det er vel rett og slett byens beste smørbrød. De er ganske høye og nærmest litt danske, og høyst rikholdige. Eplekaka har preg av solid hjemmebakst. Og kaffekanna står på bordet. Blir den tom, får du mer.
De fleste kelnerne har kanskje ikke vært kelnere før. Men medlemmene gjør det på dugnad, og de greier ikke å skjule at de trives. Dessuten gir de inntrykk av å være stolte av å vise fram lokalene sine, når det kommer slike som ikke nødvendigvis vanker der verken ukentlig eller årlig.
Maten er det selskapet Kjøkkenet AS som tar seg av. Det ble etablert i 2005, og kjøkkenet er i dag nyrenovert og moderne. I tillegg til lunsjen har de serveringen ved alle arrangement i losjen, og driver i tillegg catering, så de representerer den utadvendte siden av virksomheten i Frimurerlogen. Så får de heller være så esoteriske de vil, de frimurergutta. Og det er de jo uansett.
Mens vi andre koser oss med smørbrødene våre.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat