22. okt
VOLUME: Etter et år stemmer det urmerket på Volume, her representert av Ingrid Rogndahl og Aleksander Petkovic.FOTO: JENS E. JENSRUD
 
Har satt opp volumet
Volume: For et år siden åpnet Volume på Østre Torg. Første gang var vi litt lunkne. Men nå stemmer det.

Publisert: 15.jun.2012 04:13
Oppdatert: -

Stedet var kjempepopulært helt fra start; det åpnet bare få dager før Hai Hang ble kåret til Mesterborger i fjor, og forventningene var uvanlig høye til å være et spisested i Hamar.
Vi besøkte Volume rett etter åpningen. Men da var det en god del som ikke hadde gått seg til ennå. Burgeren var tørr, brødet kjedelig og salaten slapp.
Men det er blitt endret på. Menyen er den samme, fortsatt med hovedvekt på burgere. Og nå er det blitt en helt annen sving på sakene. Burgerne, som lages i samarbeid med Brovold på Stange, er blitt saftige, smaksrike og utrolig innbydende. Burgerbrødene er også av høyst vellykket slag denne gang.
Den ene kom rett fra skogen og valgte seg en 300 grams Macho burger (219 kroner), for han syntes det sto i stil med han selv. Og det angret han ikke på, for dette er en real munnfull for en skogens mann, eller hva en skal si. Fint presentert, og så lekker at han holdt på å synge «Skogenes sang» i ren vanvare, men ble gudskjelov for opptatt av maten, for 300 gram er en solid porsjon. Men den gled ned, ikke minst takket være perfekt varmebehandling og saftighet i burgerens indre. Dessuten var innslaget av chili con carne (chili med kjøtt) akkurat passe chili.
Volumeburgeren (199 kr for 300 gram) med ost og bacon er like saftig og god, men noe mer beskjeden i smakstrøkket. Men kanskje vil den nettopp derfor bli enda mer populær for et stort publikum.
Og så er det han som sjelden klarer å gå forbi en spareribs-rack uten å smake, og var ekstra glad han ikke klarte det denne gangen. Den store porsjonen til 229 kroner er så god at hvert bein omtrent blir finslipt for kjøtt. BBQ-sausen var det litt lite av sist; det var det ikke nå.
Dessertene, eplekake med is (64 kroner) og ostekake (49 kroner) er mer på det jevne, men is er uansett et godt valg for å kjølne magen etter såpass kraftige doser kjøtt.
Dermed kan vi konstatere at Volume nå er der vi håpet den skulle vært i fjor. Men nå stemmer det.
Og med sin utvidete uteservering på Østre Torg er det også klart at dette lett kan bli en av sommerens vinnere i Hamar. Jo visst tilsier prisen at dette er burgere i gourmetklassen, så det er lov å stille forventningene høyt. Men denne gangen innfris de; vi våger påstanden at her serveres for tida Hamars suverent beste burgere.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke