buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FISKEOLJE: Harskner i kontakt med lys og luft.FOTO: Wikimedia
 
Harsk helsefare?

Publisert: 02.okt.2010 04:12
Oppdatert: -
Hvis marine oljer er harske, kan de kanskje skade mer enn de gagner.
Mattilsynet har per i dag ikke noe regelverk knyttet til harske marine oljer, men har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet om en risikovurdering av omega-3-fettsyrer i kosttilskudd og matvarer. Når risikovurderingen blir klar, trolig i allerede i 2010, vil Mattilsynet vurdere om det er nødvendig med tiltak for å beskytte befolkningen mot harske produkter.
Det er mat og kosttilskudd som inneholder flerumettet fett, som kan bli harskt - og dermed få vond lukt og smak. Når en olje som inneholder mye flerumettet fett, er i kontakt med luft, og i tillegg kommer i kontakt med metall eller utsettes for lys og varme, kan harskningsprosessen gå raskere. For å være helt sikker på at en olje ikke er harsk, bør man som forbruker fra tid til annen åpne noen kapsler med kosttilskudd og smake på innholdet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat