buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Havregrynsbrød
 

Publisert: 13.nov.2010 04:12
Oppdatert: -

50 g gjær
1 l melk 
2 ss rapsolje
eller annen
nøytral olje
1 ts salt
1 dl hvetekim
4 dl havregryn 
ca 2 l hvetemel


Slik gjør du
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 °C, hell litt over gjæren og rør ut. Hell i resten av melken sammen med olje, salt, hvetekim og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bakebollen. Elt deigen godt. Dryss litt mel over deigen og dekk med plast. La deigen heve i ca 2 timer ved romtemperatur. Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Del deigen i to like stor emner. Form til to runde sprekkfrie brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev ca 1 time. Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 275 °C i ca 10 minutter. Senk varmen til 200 °C og stek ca 20 minutter. (mat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat