buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Løkpanne.
 
Hektisk hverdag?
Føler du at det blir liten tid og ork til å lage noe godt til middag i hverdagen?

Publisert: 18.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

Tradisjonelt har vi ikke et varmt måltid midt på dagen, det kan derfor være ekstra hyggelig å samles rundt middagsbordet om ettermiddagen eller kvelden.
Vi vil her gi deg noen tips på raske retter som gjør at du ikke må stå på kjøkkenet hele ettermiddagen. Kanskje hele familien, smått og stort, kan være med på matlagingen?
Prøv noen av disse rettene, de er gode hverdagshjelpere - raske, gode og enkle.

Gryte med sopp og squash
Det som er spennende med gryteretter er at det nesten ikke er to som er like. Variasjonsmulighetene er mange. Hva med sopp, squash og kjøttdeig i gryta?
600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olivenolje
2 hvitløkbåter
1 grønn squash
2 røde paprikaer
20 friske sjampinjong
2 poser ferdig peppersaus
Slik gjør du
1: Finhakk hvitløk og bruk denne i pannen sammen med kjøttdeigen/karbonadedeigen. Skjær squash i skiver, paprika i biter og del soppen i fire deler.
2. Stek grønnsakene sammen med kjøttdeigen/karbonadedeigen de siste minuttene av steketiden.
3. Tilsett den ferdige sausen, så er gryta klar til servering. Potetmos med finhakkete urter smaker godt til.
 

Bondeomelett
(Porsjoner 4)
800 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
10 egg
2 dl vann
1 ts salt
½ ts pepper
1 pk. ferdigkokte poteter à 360 g
½ purre
2 tomater
Slik gjør du
1. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje.
2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper.
3. Skjær poteter, tomater og purre i skiver.
4. Legg kjøttdeig, potetskiver og purre lagvis i en ildfast form. Hell over eggeblandingen. Legg tomatskivene på toppen.
Stekes i ovn på 220 °C i 20 minutter dekket til med aluminiumsfolie.
 

Kylling
med nudler(4 porsjoner)
Server stekt kyllingfilet med wokede grønnsaker blandet med kokte nudler. Lettvint og godt!
4 kyllingfileter
4 pakker nudler
200 g brokkoli
4 gulrøtter
200 g hodekål
2 røde paprikaer
Slik gjør du
1. Stek kyllingfilet i 3-4 minutter på hver side og la den «hvile».
2. Kok imens nudler etter anvisning på pakken.
3. Skjær grønnsakene i passe store wokbiter, og fres disse et par minutter i en panne.
4. Bland nudler og grønnsaker og legg kyllingfileten på toppen. Soyasaus eller søt chilisaus smaker godt til.
 

Tips
Wokgrønnsaker kan enten kjøpes ferdig i pose eller du kan lage en fin blanding selv. Grønnsaker som egner seg er f.eks. hodekål, gulrot, paprika, purre, brokkoli, blomkål og bønnespirer. Din egen smak avgjør blandingen.
Chilipølser
på makaroniseng(4 porsjoner)
Dette er en kjempeenkel pølsegrateng med makaroni. Bytt eventuelt til mildere pølse for å få den mer barnevennlig.
8 chilipølser
3 dl makaroni (8 dl kokt makaroni)
3 egg
1 purre i tynne ringer
3 dl revet hvitost
ca. 1 ts salt
ca.¼ ts pepper
Slik gjør du
1. Bland kokt makaroni med egg, purre og mesteparten av osten. Tilsett salt og pepper.
2. Ha blandingen i en ildfast form og legg i skiver av chilipølse. Dryss resten av osten på toppen. Sett formen midt i ovnen ved 225 grader og stek i 15-20 minutter, til formen er gjennomvarm og retten er gyllen.Rask kylling-
risotto(4 porsjoner)
Rask kyllingrisotto er en enkel hverdagsrett du kan lage med grillet kylling.
3 dl arborioris (risottoris)
2 løker i båter
3 ss olje
7 dl vann
2 hønsebuljongterninger
1 pk. dypfryst grønnsakblanding eller tilsvarende ferske grønnsaker
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 grillet kylling (800 g)
Slik gjør du
1. Fres ris og løkbåter i olje i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen.
2. Del grillet kylling i mindre stykker og legg dem oppå risen. Hell grønnsakene over. La det koke på svak varme i ca. 15 minutter til risen er ferdig og alt er gjennomvarmt.
Server med godt brød til.
 

Kyllingfilet
med eplesaus(4 porsjoner)
Dette er en delikat og smakfull middag som du kan servere sommergjestene dine. Gjestene vil ikke tro deg når du sier at maten er laget i en ekspressfart.
4 kyllingfileter
2 ss margarin til steking
ca. 500 g blå og grønn grønne druer
1 boks hermetiske aprikoser
Eplesaus
1 pose bearnaisesaus (pulver)
3 dl eplemost
ca. 1 dl kremfløte
Slik gjør du
1. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
2. Pisk ut sausepulveret med eplemost og fløte i en liten kjele. Kok opp under omrøring, og la sausen småkoke et par minutter.
Server kyllingfiletene med eplesaus, druer og aprikoser.
Tips
I stedet for frukt passer det med lettkokte grønnsaker.
Gresk burger(4 porsjoner)
Hva er egentlig bedre enn en god hjemmelaget hamburger? Denne «nyttige» hamburgeren med tzatziki smaker av ferie, sol og sommer.
400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
4 røde lollosalater
4 blader hjertesalat
12 røde cherrytomater
2 rødløk i skiver
4 ss tzatziki
16 svarte oliven uten sten
4 hamburgerbrød, gjerne grove
Slik gjør du
1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig
2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
4. Varm hamburgerbrød og fyll med salat, hamburger, tomat, løk og oliven.Fiskegryte med
sopp og grønnsaker(4 porsjoner)
Enkel og god fiskegryte som passer ypperlig til middag for liten og for stor. Her kan man variere med alle fiske slag, både rød og hvit.
4 dl fiskekraft
400 g laksefilet, ørret, steinbit eller torskefilet
1 purre
2 gulrøtter
100 g aspargesbønner
8 friske sjampinjonger
2 ss meierismør
½ ss hvetemel
1 ½ dl matfløte eller melk
Slik gjør du
1: Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp. Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er så vidt møre. Ta dem opp.
2: Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk. La det koke ca. 5 minutter. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten nykokte poteter til. (melk.no)

Fiskegrateng
med råkost(4 porsjoner)
En rett som er mye enklere å lage enn mange tror. Og i tillegg vil barna elske den! Lag en stor porsjon så har du til en ekstra middag.
500 g seifilet
2 dl makaroni
2 ss smør
2 ss hvetemel
½ l helmelk
2 egg
1 krm malt muskat
1 ts salt
1 krm pepper
2 ss strøkavring
Råkostsalat
5 gulrøtter
1 rødbete
Slik gjør du
Trekk fisken i lettsaltet vann. Kok makaroni etter anvisningen på pakken.
Lag hvit saus
1: Smelt smør i en gryte, rør inn hvetemel til en jevn røre. Spe med melk, forsiktig til å begynne med. La sausen koke opp mellom hver speing. Sausen skal være tykk. Ha fisken og kokt makaroni i sausen. Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Rør plommene inn i sausen. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper. Rør til slutt forsiktig inn de stive eggehvitene. Dekk gratengen med strøkavring.
2: Ha i ildfast form (ca. 26x15 cm) og stekes ved 225 grader i ca. 45 minutter.
3: Rasp gulrøtter sammen med rødbeter. Det blir flott råkostsalat. (melk.no)Brokkoli- og
Pastagrateng(4 porsjoner)
Dette er en «alt-i-ett»-form som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.
300 g brokkoli i buketter
4 dl kokte pastaskruer
300 g røkt skinke
½ rød paprika
1 ts salt
½ ts pepper
4 egg
2 ½ dl matfløte
2 dl revet hvitost
Slik gjør du
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
Server gratengen nylaget med godt brød til. (frukt.no)
Løkpanne(4 porsjoner)
En super løkomelett med kjøttdeig og paprika som kan serveres som middag med kokte poteter eller gjærbakst.
3 løker hakkes
100 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 egg
1 dl vann
½ ts salt
100 g reven hvitost
1 rød paprika
1 grønn paprika
Slik gjør du
Bruk stekepanne. Smøret skal være varmt uten å være brunt. Løk, kjøttdeig, salt og pepper blandes i pannen med en gaffel og brunes litt, slik at kjøttet blir gjennomstekt. Egg, vann og salt blandes og helles over. Reven gul ost drysses på toppen. Til slutt finhakket paprika over. Serveres nylaget.
Tilbehør: Gjærbakst eller kokte poteter. (frukt.no)
Sprek matsalat med laks(2 porsjoner)
En symfoni av en matsalat som kan serveres til lunsj eller middag med godt brød til. Den tar ikke lang tid å tilberede, og smaker nydelig.
50 g frisk spinat
1 stor appelsin
100 g pinjekjerner
1 middels rødløk
75 g blåmuggost
4 skiver gravet laks
1 ss frisk dill
1 ss flytende honning
pepper
Slik gjør du
Behold spinaten rå eller la den forvelle til den «faller sammen».
Skrell appelsin og del i båter. Rist pinjekjerner i varm, tørr panne. Skrell løk og skjær i strimler.
Smuldre osten.
Legg spinat, appelsinbåter, løk og ost til salater på tallerkener. Legg en pen «haug» av lakseskiver midt på hver. Dryss over pinjekjernene. Ha over litt flytende honning og pynt med hakket dill.
Pepperdryss til slutt. Ha godt, grovt brød til (frukt.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat