buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Monica Holen: Ønsker velkommen til sommersesong i Hamarstua Spiseri. FOTO: TROND LILLEBO
 
Helt på topp i år også
Hamarstua Spiseri: Har startet sommersesongen på Domkirke-odden, og er bedre enn noen gang.

Publisert: 11.mai.2012 04:13
Oppdatert: -

Så godt som det er på Hamarstua nå, har det aldri vært der før, skrev HA i fjor på disse tider. Nå er Hamarstua i gang igjen etter å ha hatt vinterstengt, og det spørs om det ikke er enda bedre.
I fjor hadde vi nettopp kåret Pepperkværna til Hamars beste restaurant, da Hamarstua åpnet dørene for sommersesongen. Løsningen ble å utnevne Hamarstua til «Hamars beste sommerrestaurant».
Og det er en posisjon den bare forsterker i år. Tirsdag var vi omtrent alene i lokalet, men fikk noe av det beste vi har spist i Hamar. Dette er bare så utrolig bra.
Det er Knutstad & Holen som driver restauranten. Dermed er det naturlig nok hovedvekt på fiskeretter. Og denne gangen holdt vi oss i hovedsak til dem.
Et suverent høydepunkt blant forrettene er risoni med kamskjell, rogn og soyasmør (125 kroner). Kamskjellene er bortimot perfekte. Risoni er pasta formet som ris, og er midt i blinken som tilbehør.
Carpaccio av Santa Kristinaskinke med ruccola- og løvetannpesto (135 kroner) scorer på den gode skinken, som er langt mindre salt og atskillig lengre modnet enn tradisjonell norsk spekeskinke. Derfor virker det litt mot sin hensikt at finhakket sort oliven etter vår smak bidrar til å øke saltpreget.
Skalldyrtallerken (345 kroner) er det nærmeste vi noen gang har kommet her til lands den franske «fruits de mer» - havets frukter. Som helhet er dette en fantastisk rett, med sjøkreps, blåskjell, scampi, kongekrabbe, krabbeskjell og reker. Dette må da bli sommerens favoritt i Hamar.
Blant fiskerettene er også bispetallerkenen (305 kroner), som består av ovnsbakt kveite med skalldyrsaus og potetmos med urter. Perfekt tilberedt fisk, saftig og helt uten tørrhet som er en risiko ved overdreven varmebehandling. Smaken av lakris fra fennikel lager en fin kontrast til kveita. Nydelig grønn mos.
Blant dessertene er rabarbrapai med det som kalles vaniljerømme (115 kroner) en fulltreffer. Rabarbraens syrlighet mot oppsukret rømme med vanilje er lekkert.
Semulepudding med rød saus og bør (95 kroner) er en dessert som skapt for oss nostalgikere, med en stadig uinnfridd lengsel etter barndommens semuledessert. Puddingen er litt for fast, men vi venter spent på fortsettelsen. For vi lar gjerne jakten på semulen være sommerens føljetong.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat