buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
GODTERI: Sashimi for en! Raskt og godt. Og slettes ikke dyrt.
 
Helt rått - alene
Ensomt og minimalistisk. Det høres ikke bra ut.

Publisert: 23.jan.2009 05:11
Oppdatert: -
Det skal litt til for å ta seg inn til grytene, og starte det helt store matprosjektet kun for å tilfredsstille seg selv en helt vanlig kveld, midt i uka. Men du trenger ikke ringe pizzakjører'n. Det beste måltid kan fikses i løpet av få minutter.

En bitte liten bit laks av ypperste kvalitet kan forvandle kvelden til det helt store.
Du trenger kun litt ekstrautstyr, og så er alt fullkomment.


DENNE TYPENRÅVARER, som vi nordmenn kan plukke med største selvfølgelighet, er av en klasse andre bare kan drømme om. Og prisen er ikke all verden, spør du meg. For en femtilapp kan jeg kjøpe samme type laks som de store gutta i Oslo bruker i sine Michelin-stjerne-restauranter.

Vel, her er hva jeg brukte noen få minutter på en tilfeldig kveld.
Sashimi for en!
Soyaolje hadde jeg i skapet, en halv tube wasabi - og så trengte jeg vakuumpakket laks (jeg kjøpte type Salma red.anm.) og syltet ingefær.
Da jeg først stakk innom sjappa, så plukket jeg også med meg sushiris og en liten flaske riseddik.
Det var det. Det vil si; en tørr hvitvin var lagt på kjøling.


SUSHI-RISFINNES I EGNE PAKKER, og denne bør du være forsiktig med. De små kornene må håndteres som asiatene faktisk alltid håndterer ris, skånsomt: Den skylles, skylles, skylles og skylles. Helt til du ser vannet er blankt. Kok risen, på lav varme, i ti minutter. La den avkjøles. Imens blander du riseddik med sukker. Og bitte litt salt. La sukker og salt løses opp, og så vender du forsiktig inn vesken i den avkjølte risen.

Der har du risen, slik du kjenner den fra sushirestauranter.
Bruk for eksempel ei isskje til å lage små, runde porsjoner. Skjær fisken i tynne skiver, legg disse oppå - og legg til ei flis syltet ingefær. Legg på noen få dråper av blandingen soyasaus og wasabi.
Her er oppskriften:
150 - 200 gram laks
1 1/2 dl soyasaus
1 ts wasabi
Syltet ingefær (et lite glass)

Til risen
2 dl sushiris
1 1/2 ss riseddik
1 1/2 ss sukker
bitte litt salt

Slik gjør du
Lag sushirisen først. Skyll risen godt, kok på lav varme i ti minutter, avkjøl. Bland riseddik og sukker og bitte litt salt, og bland blandingen forsiktig inn i den avkjølte risen. Bland en teskje wasabi i halvannen desiliter soyaolje - og la dette stå noen minutter i ei lita skål. Skjær opp laksen i tynne skiver. Bruk en isskje til å lage små porsjoner med ris, legg lakseskivene oppå, samt ei lita flis syltet ingefær - og noen dråper av din wasabi-soya-blanding. Det var det.
Server med et bitte lite glass av en avkjølt, tørr hvitvin.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat