buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Hoel's Cafe: Anne Grethe Grefsheim har overtatt driften og ser ut til å legge opp til å kjøre i kjent stil for alle stamgjestene på Hoel. Foto: Trond Lillebo
 
Hoel's Café holder stilen
Ny driver: Noen steder må få være akkurat som de er. Hoel's Café har heldigvis fått minimale endringer.

Publisert: 30.nov.2012 04:13
Oppdatert: -

Jo visst er det kommet inn en fornyelse eller to etter at de nye driverne nettopp har tatt over. Først og fremst har kaféen fått bankterminal, og det har den aldri hatt før, og det er definitivt på tide. Dessuten er det blitt noen nye duker på bordene, og er det ikke endret noe med ei lampe eller to? Men såpass tåler en uten at det skjærer i hjerterøttene, selv av Hamars mest tradisjonsrike kafé.
For Hoel's Café er den siste av de klassiske Hamar-kaféene. Ingen har holdt det gående like lenge, eller har holdt ut i temmelig uendret form så lenge. Den er en institusjon i byen, og det er stort sett folkene som har den som sitt stamsted også.
Derfor var det egnet til å skape en smule uro da det i høst ble kjent at Anne Lise og Tore Blikkberget, som har drevet den siden 1995, skulle gi seg. Nå er det Anne Grethe Grefsheim som har tatt over driften, og det er all grunn til å glede seg over at hun synes å legge opp til å fortsette i kjent stil.
Og det er viktig at de holder stand og ikke lar et eneste snev av den nye tida slippe inn i disse stedene der Hamar-historien ligger i tjukke lag i veggene. Stallgården var jo selve supereksemplet på et slik sted, inntil de historie-rike veggene ble fjernet og - skrekk og gru - inngangen på hjørnet ble stengt. Da var det ikke bare ei hvilken som helst inngangsdør, men selve inngangsdøra til en viktig del av Hamar-sjela som ble stengt.
Men på Hoel holder de nye driverne heldigvis på tradisjonene.
Menyen og maten ser også ut til å holde stand. Det gjelder så vel rundstykket med gulost som ostekaka - ikkeno nymotens slinger her. Sellerisuppa er en god suppe på kjøttkraft, men kunne godt hatt enda mer selleripreg. Uansett går du ikke på Hoel for å spise noe du ikke har smakt før. Da går du eventuelt andre steder.
Og kaffen - den serveres det påfyll av ved bordene, akkurat slik det har vært, og slik det skal være.
«For Hoel er toppers så lenge det forblir akkurat som det er,» konkluderte vi sist vi var her. «Det er nærmest en slags siste skanse mot ei ny tid, dette stedet.»
Nå er det forresten fint med nye tider også. Og den nye tida vil da også komme i rikelig monn av hos naboen på Stortorget i løpet av det neste året. Da er det mulig at Hoel's Cafe blir enda mer en oase fra ei anna tid.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat