buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Interiør: Litt 80-talls hos Peppes.
 
Hos pizzaens pionérer
Mattest: Peppes sto for en liten matrevolusjon da kjeden brakte pizzaen til Norge i 1970. Men på Hamar er det kanskje behov for å børste litt støv av den gamle giganten?

Publisert: 13.jan.2017 06:27
Oppdatert: 13.jan.2017 06:59

Det hviler fortsatt en egen forventning over det å gå på Peppes Pizza. Så mange minner er knyttet til navnet som for 40 år siden var ensbetydende med pizza.

Men ubåten på østre torg begrunner å bli litt sliten. Litt 80-tallspreg er opplevelsen til Hanna og Henriette. Peppes mangler både den levende stemningen vi finner hos konkurrentene, og et mer innbydende interiør.

Det klassiske Peppes-interiøret med bøker i bokhylla er ikke lenger så spennende. Hanna trekker et par bøker ut av bokhylla.

Seks bind av Forbryterens overmenn fra København framstår ikke helt innertier på en pizzarestaurant på Hamar.

Men så kommer pizzaen på bordet, og den magiske følelsen Peppes en gang var så kjent for melder seg for fullt.

Hanna har bedt om den pizzaen som selger best, hamarsingenes favoritt. Ifølge servitøren er det Heavy heaven, « ... her og på alle andre restauranter».

Den kommer med den gode, tykke bunnen Peppes var så kjent for, og biff, hvitløkskrydrete kjøttboller og pepperoni raust fordelt utover.

– Pizza handler om forventninger. En god pizza er et stort måltid, en dårlig pizza er en enorm skuffelse, sier Hanna. Hun er i virkelig i pizzaens himmel.

-Heavy heaven innfrir!

Henriette går for den italienske versjonen med tynn bunn og, men er ikke fullt så høyt oppe i skylagene. Hun får lyst på litt av Hannas pizza også. Det er noe med den distinkte smaken av tomatsaus som kjennetegner pizzaen på Peppes, og gjør den spesiell.

– Dette må være Hamars beste pizza, sier Hanna.

Det kan sikkert diskuteres, men sikkert er det at Peppes har noe eget som gjør at man kommer tilbake gang på gang.

De to damene er sultne denne ettermiddagen. Inspirert av pizzaen kaster de seg ut i dessertmenyen.

Dessverre er det som så ofte før. Mens pizzaen er laget med omhu, gir desserten en følelse av industriell produksjon.

Henriette bestiller eplepai med jordbær. Hanna er sjokoladeelsker, men oreo sjokoladekake kjennes som den er hentet fra frysedisken på nærmeste supermarked.

-Vi stopper etter pizzaen neste gang, sier Hanna.

-Den var jo fantastisk!

HANNA OG HENRIETTE

 
Bestselger: Heavy heaven er pizzaen du drømmer om å spise.
Industrielt: Dessertene gir ikke en så stor opplevelse som pizzaen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat