buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Høst: Basarene venter i høstdrakt...
 
Høst og vilt på Basarene
Mattest: Høsten blir litt lysere når vi prøver Basarenes ville og kortreiste smaksmeny.

Publisert: 04.nov.2016 10:36
Oppdatert: 04.nov.2016 10:47

Høstmørket har for alvor overtatt for lyse sommerkvelder. Og fortsatt er det en stund til jul og julebordene setter inn.

Men Hanna og Henriette vet råd. Basarene har annonsert høstens smaksmeny, og den vil vi prøve. Restauranten i den ærverdige Basarbygningen er et vellykket restaureringsprosjekt i sentrum. Her er både den gamle sjelen bevart, og noe helt nytt og spennende har tatt bolig i huset.

Hanna og Henriette har lest om opp og nedturer; helt enkelt er det ikke å starte opp nye ting i Hamar. Derfor var vi veldig spente på høstmenyen. Vi gikk for full pakke, det vil si fem retters smaksmeny med tilhørende vinmeny.

Måltidet fikk en kjempestart med blomkålsuppe med en tydelig smak av blå muggost.

-Dette kan man vel prøve hjemme på sitt eget kjøkken også, sier Henriette entusiastisk.

En spennende smak, og rent estetisk var den også en opplevelse. Innslaget av fjellblå var veldig vellykket.

Den ble etterfulgt av sjøkreps med en chili-og paprikacoulis, spicy med frisk ingefær. Elegant dandert, med smaker som sto godt til hverandre.

Mens vi hadde fått et glass Riesling til blomkålsuppen som fungerte ålreit, var det litt skuffelse over Chablis til sjøkrepsen. Den kjentes litt slapp, og etterlot ikke en følelse av at Basarene hadde lagt sin sjel i vinpakken.

Vi fortsatte med fisk, og fikk et stykke kveite på tallerkenen.

– Ingen ting galt med dette, men kunne de ikke forsøkt å gjøre noe mer spennende med tilbehøret, mumlet Henriette.

Vilt er årstidens beste råvare, og elg indrefilet er en virkelig delikatesse. Så absolutt på Basarene! Nydelig tilberedt med rosmarin og rødvinssjy, fondantpotet og smørstekt rosenkål og kastanjer frambrakte hovedretten superlativene. Det selv om den smørstekte rosenkålen var litt hardt stekt og smakte litt brent.

Norske oster med frukt og nøtter ga smaker som er fantastisk vellykkede. Et glass sauterne er ikke feil.

Imøtekommende og tilstedeværende servitører bidro til at en mørk oktoberkveld ble den opplevelsen Hanna og Henriette håpet på. Det bør det også være når regningen er på 2500 kroner.

Og mens maten var en opplevelse, var ikke vinvalgene slik at vi synes de helt løftet rettene. Men en helaften på Basarene for å teste høstens smaker er likevel verd pengene.

 
Høstmeny: Elg indrefilet.
Høstmeny: Blomkålsuppe med Eggen fjellblå.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat