buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Høstens beste epleterte
 

Publisert: 12.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

Det finnes vel ikke grenser for hvor mange oppskrifter det er på epleterter og eplekaker. Denne har lokk av mandler som gir ekstra smak og saftighet. Terten kan utmerket godt fryses. Godt å ha noe i fryseren når noen stikker innom.

225 g hvetemel
2 ss sukker
125 g smør
1 stk egg

Fyll
4 epler
175 g mandler
150 g sukker
1 ss smør
2 egg
2 ss matfløte
1 ss hvetemel

Slik gjør du
Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med matpapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.
Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Hell mandelkremen over og stek paien videre til fyllet er fast og gyllent - ca. 20 minutter.
Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem. (mat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat