buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
Eplerundstykker.
 
Høstens frukter
Navnet høst kommer av at innhøstingen av korn, frukt og grønnsaker. Sterke farger i naturen, og klar og kjølig luft, gir fine turforhold.

Publisert: 27.aug.2010 04:12
Oppdatert: -

Hva med å lage scones med hjemmelaget eplemos? Bruk sesongens frukt og bær i bakst eller som tilbehør. Overrask familien med deilig lunsj av egen bakst, eller lag en hyggelig utendørs høstpiknik.
Her har du et knippe oppskrifter som egner seg godt i tursekken, eller under et varmt pledd på kjølige høstkvelder.

Eplemuffins(15 stykker)
100 g smør
2 epler
1 ts malt kanel
2 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 dl havremel
1 ts bakepulver

Slik gjør du
Smelt smøret og sett til avkjøling. Rens og del eplene i passe biter. Vend dem i kanel. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret. Bland inn kaneleplebitene til slutt. Fordel røren i muffinsformene, og sett dem utover en stekeplate. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Eplerundstykker(16 stykker)
5 dl lettmelk eller vann
1 pk. gjær
4 ss olje
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 stk. eple (ca. 3 dl revet eple)
2 dl havregryn, lettkokte
250 g sammalt hvete, grov
ca. 700 g hvetemel
Vann til pensling og sesamfrø til pynt

Slik gjør du
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle dem lett med vann, og dryss over sesamfrø. Stek rundstykkene på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Gulrotrundstykker(16 stykker)
5 dl lettmelk
1 pk. gjær
4 ss olje
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 gulrøtter (ca. 3 dl revet gulrot)
2 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli
350 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel

Slik gjør du
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle dem lett med vann, og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Nøttelitens sconesbrød
250 g siktet speltmel
250 g sammalt spelt, grov
6 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
2 ss sukker
100 g smør
2 ½ dl kefir
½ dl appelsinjuice
2 dl hasselnøtter hakkes og tilsettes til slutt
1 egg til pensling

Slik gjør du
1 brød (ca. 10-12 skiver)
Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkete hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.
Del deigen i 10-12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg. La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.
Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30-35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.

Tips:
Serveres nybakt med syltetøy og ost eller ved siden av en salat.
Eplekake200 g sukker
200 g smør
4 egg
110 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Fyll
3 epler
1 ½ ts malt kanel
2 ss sukker
60 g hakkete mandler

Slik gjør du
Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
Ha røren i en rund form, 24 cm. Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken. Dryss over kanel, sukker og hakkete mandler.
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35-40 minutter. Avkjøles på rist.
Server kaken lunken med krem eller vaniljeis. (maat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat