buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HOT & SPICY: Har holdt jevnt nivå i ti år i Hamar.Foto: Marius Huse
 
Hot - eller medium norsk?
Å velge «medium norsk» er feigt, sier hun som har bestilt maten sterkest mulige - den med fem chilipeppere i menyen.

Publisert: 09.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

Det er mye å velge mellom på Hot & Spicy. Et av spørsmålene er hvor hett krydret en ønsker maten. Og det er sant at bare begrepet «medium norsk», som de sier på Hot & Spicy, virker litt pinglete med sine lusne tre chilipeppere.
- Men jeg liker pultosten ekstra sterk altså, sier han som liksom føler behov for å forsvare seg mot pådyttet pinglestatus.
Men ut over det har ikke pultost noe med saken å gjøre.
- Og bare for å ha sagt det, sier han som ikke helt har gitt seg, så kjenner du langt flere smaker når du velger medium, for på hottest skjelner du ingenting uansett.
Godt poeng til meg, tenkte jeg, men angret egentlig litt likevel da en brennhet miso-and kom på bordet og nærmest hoppet av kraftige smaker.
I 10 år, siden 2002, har Hot & Spicy holdt det gående som Hamar beste asiatiske spisested til hyggelig pris. For tida er det også det eneste i sitt slag.
I vinter kåret HA Hot & Spicy som best på take-away i Hamar. «Smaker så godt at man nesten er glad for at man måtte jobbe overtid,» het det den gangen.
Restauranten har i løpet av sommeren fått en viss konkurranse av den indiske Royal India, som ventelig henvender seg til noe av det samme publikumet, det vil si de som liker det hett og østlig. Men Hot & Spicy synes å ha bygget opp en solid kundekrets gjennom årene, og beholder posisjonen som et solid og populært asiatisk spisested.
Og her vet du hva du får. Jevnt nivå, gode smaker fra et ganske vidtfavnende asiatisk kjøkken, med kjapp og korrekt service. Verken mer eller mindre.
Det lange og ganske smale rommet er i seg selv ikke spesielt interessant. Men interiøret er blitt veldig mye bedre etter at de byttet ut stolene, og det er blitt både lunere og mer innbydende enn før. Fortsatt er det ganske minimalistisk, og framstår temmelig strippet i forhold til en del overlessede kinarestauranter, uten at det er noe negativt. Men en kunne kanskje ha ønsket seg noe mer stemningsskapende elementer i det relativt nakne rommet ut mot ikke særlig gøyale Enggata.
Servicen er hyggelig og blid, kjapp og grei, men det innbys ikke akkurat til småprat med servitørene.
Menyen er omfattende, som den gjerne er på asiatiske spisesteder. Vi valgte denne gangen blant det som i menyen kalles «sterke retter», og ingen ble skuffet.
Hun som spiste miso-and (189 kroner) fikk oppleve masse smak, masse gode grønnsaker til, og ikke sterkere enn at en nordisk gane tåler det fint. Når hun omtrent mistet pusten var det ikke fordi maten var for sterk, men fordi hun svelget gæli, påsto hun.
Den andre tok det som en halv seier.
Dessuten hadde vi fått rikelig med vann til vinen, for litt ekstra å drikke til såpass sterk mat må en gjerne ha.
Mer beskjeden er stekt lammefilet med purre og ingefær (179 kroner), med denne berømmelig medium norske styrken. Lammefileten er dempet og fint balansert, mens tilbehøret blir litt tamt.
På dessertlista er nesten alle dessertene med is, som om det er påkrevd å kjølne gapet. Men kanskje det hadde vært enda gøyere med noe litt annet asiatiskpreget i tillegg til det isbaserte. Men både frityrstekt banan med is - spesielt for dem som aldri får nok av banansplitt - og frityrstekt is (begge 65 kroner) er klassikere som holder mål.
Vinlista er ikke veldig interessant; Gewürztraminer er gjerne et godt valg til asiatiske smaker, og den fra Dopff & Irion er alltid god (395 kroner). En rød Masi til 339 kroner er et greit valg til en akseptabel pris til både and og lam.
Som helhet er Hot & Spicy et spisested det er lett å oppsøke, og der du aldri blir skuffet. Det lover ikke mer enn det gir, men heller ikke mindre. Og det er definitivt med på å gjøre Hamar til en mer innholdsrik restaurantby.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat