buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Høysesong for norske epler

0
Publisert: 10.okt.2014 04:00
Oppdatert: 10.okt.2014 04:00

Det er ingen frukt vi nordmenn har en så befestet identitet til som nettopp eplet.

Og nå er vi midt i høysesongen. Denne uken rulles det ut 995 tonn. Hovedsorten frem til medio oktober er Summerred. Den ble utviklet i Canada, og har på kort tid blitt svært populær her i Norge. Summerred har et friskt rødt skall og et sprøtt, kremgult fruktkjøtt.

Sommeren i år har vært mer solrik enn på svært lang tid. Det har gitt eplene en svært søt og god smak. Og vi nordmenn liker at frukt smaker søtt. Videre har den gode sommeren gitt stor avling som beregnes til 8.000 tonn. Medio oktober vil Aroma og Gravenstein komme for fullt. Aroma er den eplesorten vi spiser aller mest av. Aroma er opprinnelig en svensk sort. På lik linje med Summerred ble også Aroma raskt meget populært her i landet. Som navnet tilsier, er det et svært aromatisk, deilig eple. Gravenstein er aristokraten blant våre eplesorter, gammel og ærverdig som den er. Sorten kom fra Danmark for over 230 år siden. Og siden har den vært en elsket eplesort.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat