buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
BARE KYLLING: Flere velger kylling som sunn hurtigmat. Nando's serverer utelukkende kyllingretter, og er den raskest voksende hurtigmatkjeden i Australia .Foto:
 
Hurtigmaten blir sunnere
Den nye trenden i hurtigmat er salater, wraps og grove bagetter med kylling. Du skal kunne spise deg mett uten å legge på deg.

Publisert: 09.aug.2008 06:06
Oppdatert: -

Kylling er blitt servert på norske kafeer siden 1960-tallet. Den gang inspirert fra USA i sprøstekt variant, med pommes frites. Godt, men fett. Nå er det sunne varianter som gjelder.
Her i Norge satser nå bensinstasjoner og hurtigmatkjeder for fullt på kylling i alle varianter; grillet kyllingbryst i grovt brød, kyllingsalater, wraps og bagetter. 

MCDONALD'S HAR BLANT ANNET
fire ulike kyllingsalater på menyen, den magreste varianten gir bare 190 kalorier.
Hurtigmatkjeden skal snart lansere flere produkter der norsk kylling er viktigste råvare.
Hos konkurrenten Burger King går det mye i bagetter med kylling, og Fedon King Chicken, grillet kyllingbryst i grovt brød.
- Vi er veldig glad for at hurtigmaten blir sunnere og at norsk kylling overtar stadig flere retter på hurtigmatstedene, sier ernæringsfysiolog og direktør Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.


HUN GIR ENKLE RÅD for å spise sunnere når vi er på farten.
- Grillet er mye bedre enn stekt og fritert. Unngå salater og bagetter med fete dressinger, og velg grovt bakverk der det er mulig, som grove bagetter og grove hamburgerbrød.
Dessuten er det nå blitt enkelt å bytte ut pommes frites med frukt og grønnsaker mange steder, og sukkerfri drikke er nå mer regelen enn unntaket i brusverdenen
- Det er viktig at maten metter. Kylling er proteinrik mat som er sunn og gir en metthetsfølelse som varer. Det er lurt å spise grovt brød til for å få karbohydrater som varer lenge og som holder på metthetsfølelsen, sier Åse Kringlebotn.


KENTUCKY FRIED CHICKEN (KFC) er fremdeles blant de mest populære hurtigmatkjedene i verden. KFC har 11 000 restauranter i 80 land. Men selv KFC satser nå på kyllingsalater og magrere mat.
I Australia er Oporto den mest ekspansive hurtigmatkjeden, og der serveres det utelukkende kylling på portugisisk vis, med het piri-piri saus, en chilisaus. Oporto har på ti år åpnet 150 utsalg i Australia og har også ekspandert til Asia. (mat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat