buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
ØL: Finnes også som glutenfritt.
 
Hva med en glutenfri øl?

Publisert: 27.des.2013 04:13
Oppdatert: -
- Det kommer seg på mange felt, sier Aud Huse.
- Nå kan vi intolerante også nyte en øl, det finnes godt lite-øl med mindre karbohydrater enn tradisjonelt øl. Tilgangen på glutenfrie varer i dagligvarebutikkene er også radikalt forbedret de siste årene etter at de store kjedene innså hvilket kundepotensial vi er. For tallet på dem som ikke tåler gluten øker radikalt. For 20 år siden hadde en av 100 glutenintoleranse. I dag regner norsk cøliakiforening med at minst 7-8 av 10 i Norge ikke tåler gluten. Glutenintoleranse (cøliaki) er en kronisk tarmsykdom, som framkalles av gluten - en proteinforbindelse som finnes i hvete, bygg og rug. Når gluten kommer ned i tynntarmen, fører det til en skadelig immunreaksjon i slimhinnen hos en cøliaker, og tarmtottene skades. Gluten finnes i kornsortene hvete, bygg, rug, spelt emmer og enkorn. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men kan bli forurenset gjennom f.eks såing. Mel av mais, ris, hirse og bokhvete inneholder ikke gluten.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat