buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Hvit gløgg til fem
Beregn 2- 3 desiliter gløgg per person.  

Publisert: 23.des.2011 04:12
Oppdatert: -

10 nellikspiker, 2 kanelstenger, 5 kardemommekjerner, 5 allehåndekorn, 1 liten og splittet vaniljestang, 2- 3 hele stjerneanis, 1 appelsin, 1- 2 teskjeer honning, én liter eplemost eller én flaske hvitvin, rosiner, nøtter og mandler. Bruk cirka en tredel av vinen eller eplemosten. Denne skal kokes sammen med krydderet, et par appelsinskiver og noen biter appelsinskall i 30-40 minutter. Bruk helst det ytterste laget av skallet, det hvite mellom skallet og fruktkjøttet er litt bittert. Bruk en øse til å ta vekk skummet som legger seg på toppen. Smak til med honning (eller sukker). Senk varmen og tilsett resten av væsken som varmes opp til cirka 70 grader. Gløggen siles og serveres varm. Tilsett rosiner og hakkede nøtter eller mandler etter eget ønske. En appelsin- eller sitronskive kan brukes til pynt. Ønsker man gløgg av eplemost, men med alkohol, kan man for eksempel tilsette 2- 4 desiliter calvados (eplebrennevin) eller vodka. Til rød gløgg brukes rød saft eller rødvin. Rødvinsgløgg kan også smakes til med portvin, konjakk, armagnac eller brandy.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat