buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
baker Kristiansen: Stamsted for mange modøler, og brød og kaker tiltrekker seg kunder fra et stort omland. Og bare smak på napoleonskaka ...Foto: Jens E. Jensrud
 
Hyggestund hos baker'n
Kakefest: Er det noe som overgår napoleonskaka fra Baker Kristiansen i Moelv? Nei, ikke som vi vet om.

Publisert: 16.nov.2012 04:13
Oppdatert: -

I Moelv er Baker Kristiansen en institusjon, og har vært det i snart hundre år. Her er det stamgjestene som fyller lokalet. Noen er her daglig. Andre skulle ønske de kunne være det. Og så er det oss som drar på langtur helt fra Hamar bare fordi det er godt.
Og det er nærliggende å tenke at akkurat et slik sted er noe som Hamar mangler. Og som Brumunddal nå prøver å skaffe seg.
For i Brumunddal har til og med kommunen engasjert seg for å lokke en god baker til byens torg. I Moelv har de riktig nok ikke så mye til torg, men de har til gjengjeld en super baker.
Desto større var forskrekkelsen for noen dager siden da vi leste i HA at nå skal det bli andre boller for baker Terje Kristiansen og kona Anne. For fra nyttår skal de ikke lenger drive bakeriet som har vært i familiens eie siden Terjes farfar, Hjalmar Kristiansen. etablerte det i 1919.
Det er slike nyheter som er egnet til å få modøler til å gispe. Men heldigvis er det fra 1. januar 2013 Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenberg som skal føre tradisjonen videre. Og siden det ifølge Terje Kristiansens uttalelser til HA er de to som i praksis har drevet bedriften de siste årene, er det all grunn til å puste lettet ut.
For her er det virkelig en tradisjon det er nærmest avgjørende for et sted som Moelv å videreføre. For hit drar folk fra et stort omland for å kjøpe brød og sitte på konditori og spise kaker som ikke er laget noe annet sted enn akkurat her.
I andre land er den slags helt normalt. På våre trakter er det ikke det lenger. Desto større grunn er det til å holde fast ved de som holder ut.
Både baguettene og det fylte brødet med kyllingsalat er godt og ganske saftig.
Men likevel er det kakene som tar kaka; enten det er napoleonskaka med en krem som vi knapt husker maken til, eller bærkaka som er aldeles himmelsk. Det diskuteres for øvrig om napoleonskaka er mer beryktet enn berømt, for det er klart den er definitivt ikke mager, men den er til gjengjeld uimotståelig.
Vi slår av en prat med Arne Løvstad også, forresten, for han ligner definitivt en stamkunde og har i tillegg utstilling i Stasjonsgalleriet akkurat nå, og er bortimot dagens kjendis. Men dette er uansett et sted der alle kjenner alle, og de som ikke gjør det, risikerer snart å gjøre det.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat