buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Kjærestekebab i pitabrød.
 
Imponer kjæresten
Imponer kjæresten med å lage middag hjemme. Naturligvis er du ganske nervøs, så gode forberedelser er et «must» - og da kan vi hjelpe deg.

Publisert: 25.feb.2011 07:57
Oppdatert: -

Hvordan det ender daten ender kan godt være avhengig av maten du serverer. Her er noen enkle og gode tips til hvordan du kan få en suksessfull middagsdate hjemme.
Visste du at smakssansen egentlig begynner allerede i fingrene? Fingermat er sexy og lett å spise. Det er heller ikke så voldsomt mye å tilberede, men er spennende og annerledes.
(PS: Alle oppskriftene er ment for 2, men når det gjelder tapasrettene er de så små at må lage flere. Det som blir til overs kan jo brukes til nattmat eller som brunsj dagen etter)

Tapas-blåskjell
½ kg blåskjell
2 ss olje
2 sjalottløker
1 ss grønn, sort og rose pepper som er knust
3 ss konjakk
3 dl fløte

Slik gjør du
Vask og børst blåskjellene nøye. Fres løken og pepper i oljen. Tilsett blåskjell, så konjakk.
Deretter har du i fløten. La koke under lokk på middels varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.
Ved servering strøs finhakkede urter over, og evnt sitron/limebåt. (fish.no)

Kjærestemat
Du og din kjære skal ha tid til hverandre og nyte et godt krabbemåltid sammen. Bordet er dekket med en svart søppelsekk, all mat er ferdig på forhånd, her er ingen oppvask, bare de høye champagneglassene skal vaskes, og de kan stå til i morgen. Når maten er nydt er det bare å samle restene i søppelsekken og kaste den.

Fennikelsuppe med grissini
2 fennikelknoller
½ rød chilipepper
1 ss hakket, frisk ingefær
1-2 ss smør
1 dl tørr hvitvin
2 stjerneanis
4 dl kremfløte
4 dl helmelk
Saft av ½ sitron
1 ts sukker
salt, pepper
1 ss smør
Kjøtt fra ½ krabbeskjell

Slik gjør du
Rens og kutt opp fennikkelknollene. Rens chilipepperen for skillevegger og frø, finhakk den. Fres fennikel, chilipepper og ingefær i smør uten at det blir brunt. Hell på vin og tilsett stjerneanis. La det hele koke inn til halv væskemengde. Rør inn fløte og melk og la suppen småkoke i 1 time. Mos suppen med stavmikser eller i food-processor, sil den og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Rør inn smør like før servering.
Fyll suppen i godt rengjorte krabbeskjell, legg i krabbekjøtt og dryss litt finhakket chilipepper og grønt på toppen.

Grissini
Ca. 18 tynne brød
300—350 g hvetemel
½ pose tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
2 dl lunkent van
3 ss olivenolje
Sesamfrø eller grovt salt
I ovn ved 200 grader C i ca. 15 minutter

Slik gjør du
Bland det tørre, start med minste melmengde, og rør inn vann og olje. Elt deigen smidig, tilsett om nødvendig mer mel. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Elt deigen lett om, del den i 18 jevnstore emner og trill lange, tynne brød. Etterhev brødene i noen minutter.
Pensle dem med vann og dryss på sesamfrø eller grovt salt.Stek brødene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte.
Server brødene til suppen.
På kjærlighetsbordet er det ellers lagt opp krabbe naturell og krabbeklør med godt tilbehør som kokt asparges, sitron, lime, chilipepper, aïoli og havsalt. Og selvsagt er det «sprudlevann» i de høye glassene. (fish.no)

Biff for to

400 g mørbrad av storfe
½ rødløk
½ løk
1 ss frisk gressløk
½ ss margarin
½ ss sukker
1 ss eplesidereddik
4 røde cherrytomater
½ ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
½ ts finhakket frisk timian
150 g grovt havsalt
2 store poteter
1 hvitløk

Slik gjør du
1. Krydre biffene med salt og pepper.
2. Rens løken, og skjær den i strimler, eller ringer. Varm margarin i panna, og la løken steke til den blir lett gyllen. Dryss over sukker og la det karamellisere lett før du tilsetter eplesidereddik. Smak til med salt og pepper.
3. Vend cherrytomatene i olje, salt, pepper, og hakket timian. Legg dem i en ildfast form, og bak dem i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Serveres enten lune eller varme.
4. Ha grovt havsalt i en ildfast form. Legg i hele poteter og hvitløk. Bak i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter.
5. Brun biffene i panna på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side, for medium stekt. La dem hvile et par minutter før servering. (matprat.no)

Asiatisk biff
Her har vi laget en vri på biffen og gitt den en spennende smak. Mariner biffen i en asiatisk fiskesaus.
300 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe
½ lime
½ ss asiatisk fiskesaus (kan sløyfes)
2 finkuttet vårløk
½ ss finhakket koriander
½ ss finhakket mynte
¼ ts chilipulver

Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).
2. Bland sammen alle ingrediensene til en marinade og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere i minimum 20 minutter.
3. Tre kjøttet på trepinner og stek dem 1-2 minutter på hver side.
Server med ris og en kryddersterk saus som dip, f.eks. chilisaus. (matprat.no)

Kebab i pitabrød
250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
½ ts salt
2 ts paprikapulver
½ ts malt kanel
1 ts garam masala
2 ss smør eller olje
4 pitabrød
4 salatblad
½ løk
4 ss tzatziki eller yoghurt

Slik gjør du
1. Rør sammen kjøttdeig/karbonadedeig, salt og krydder.
2. Form deigen til 4 pølser. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse.
3. Brun dem i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme.
4. I mellomtiden varmer du pitabrødene og skjærer løk i skiver. Legg kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer og tzatziki. (matprat.no)

Kofta i yoghurt
Enklere, raskere og bedre kan det vanskelig gjøres! Sterkt krydrede kjøttboller blir betraktelig mildere med kjølig yoghurt.

200 g malt lammekjøtt evt. fårekjøtt eller kjøttdeig
½ dl griljermel eller strøkavring
½ hakket løk
½ egg
½ finhakket rød chili
½ finhakket grønn chili
¼ ts malt ingefær
½ ts malt koriander
½ ts salt
2 ss olivenolje til steking
½ beger yoghurt naturell
1 ss hakket frisk koriander
½ ts chilipulver

Slik gjør du
1. Rens løken og fjern frø og stilk fra chiliene. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene til en jevn deig. Form kjøttboller med hjelp av fuktet teskje og handa.
2. Brun bollene i olivenolje på middels varme til de er gjennomstekte. Legg dem over på et serveringsfat etter hvert og hold dem varme.
3. Hell yoghurten over kjøttbollene og dryss på hakket koriander og chilipulver.
Serveres med ris.

Lam i sherry
4 lammekoteletter
1/2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ss hvetemel til panering
1 ss olivenolje
1,5 dl sherry
1 dl kjøttkraft eller buljong
1 båt hvitløk
Ca. 1 stilk timian
1/2 glass sorte oliven

Slik gjør du
1. Vend kotelettene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.
2. Varm olivenolje i stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på begge sider.
3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp.
4. Rens og press hvitløksbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

Kyllingsnacks
Et must på tapasbordet!
500 g kyllingvinger
Til pensling
3 ss chilisaus
1 ts sennep
1 ts rødvinseddik
1 ts worchestershiresaus
1 ss olje
1 båt presset hvitløk
salt og pepper

Kyllingboller
200 g kyllingkjøttdeig
½ løk
ca. ¼ ts salt
ca. ¼ ts pepper
1 ts tørket rosmarin
3 ss vann

Slik gjør du
1. Kyllingvingene legges i en ildfast form og pensles med blandingen.
2. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
3. Bland alle ingrediensene til kyllingfarsen og lag små boller som stekes brune ved middels varme.
Server med guacamole, salsa og salte kjeks. (matprat.no)

Fylt paprika
Små, fylte paprika med ris og karbonadedeig er supre som en del av et tapasbord med sunne retter.

200 g karbonadedeig
1 dl naturris
1 finhakket løk
Salt og pepper
½ ts chilipulver
1 egg
4 oransje paprika (ikke FOR store)

Slik gjør du
1. Kok risen som anvist på pakken.
2. Stek karbonadedeig sammen med krydder, løk, hvitløk. Ta det ut av pannen og bland inn egg og ris.
3. Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene.
4. Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. (matprat.no)

Sprøstekt salami
Nydelig som apetittvekker, kveldskos eller til tapas.
10 skiver salami
4 skiver mozzarella
½ rød chili
½ rød paprika
½ løk
½ boks hermetiske tomater uten juice
1 ½ ss frisk basilikum
½ dl presset olivenolje
½ lime
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du
1. Salsa: Ta frøene ut av chilien og paprikaen. Ha paprika, løk, hermetiske tomater uten juice, basilikum, olivenolje og saften av presset lime i en foodprocessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. Smak til med salt og pepper. La sausen stå 1 time i kjøleskap før servering.
2. Legg salamiskivene på en rist i stekeovn på 150 grader C i ca. 1/2 time, eller rist dem eventuelt i en panne.
Skivene skal være sprøe og tørre.
3. Legg salami, mozzarella og salsa lagvis på et fat.
Pynt med resten av salsaen og friske urter. (matprat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat