buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
BLID KAR: Hai Hang driver restaurantene Valuta og Victoriahaven i Hamar, og snart åpner han en ny restaurant på Østre Torg - men først skal han snakke om smak for seminaret «Hedmarksmenyer». Foto: Remi Laakso
 
Jakten på hedmarksmenyer
Hva er en hedmarksmeny? Jakten er i gang, gjennom en seminarserie for lokale matfolk.

Publisert: 12.apr.2011 06:18
Oppdatert: -

Første del ble arrangert tidlig i mars, andre seminardel arrangeres nå, tirsdag 12. april - og så avsluttes det hele med en samling i forbindelse med Kokebokens dag i Hamar 19. mai.
«Målet er å lage en møteplass mellom tradisjonsbærere, kokkefaglige miljøer og reiselivs- og serveringsbedrifter, lære av hverandre og fremme lokal mat med røtter i tradisjonen. Sluttresultat: 2 - 3 HedmarksMenyer fra det området gruppen tilhører», er presentasjonen fra Maria Sundal i prosjektet Mat i Hedmark hos fylkesmannen.

Det er 16 deltakere påmeldte i seminarserien, og det er disse som er delt opp i «grupper» - som det vises til i presentasjonen. Det er fire grupper; en i området Glåmdal/Finnskogen, en gruppe i miljøet rundt Stange, en Ringsaker-gruppe - og en gruppe fra området rundt Elverum.

I dag samles deltakerne i Statens Hus i Hamar og seminaret skal også knyttes til restauranten Valuta i Hamar. På menyen står: menylære, smakslære, lunsj, gruppearbeid - og hjemmeleksen er blant annet å sette på tre menyer med lokal tilhørighet - og det er disse menyen som skal presenteres, med begrunnelse av valg, i forbindelse med Kokebokens dag 19. mai.
Den såkalte seminarserien arrangeres av prosjektet Mat i Hedmark, Bygdekvinnelaget og Hanen.
På programmet tirsdag står også eieren og driveren av restauranten Valuta, Hai Hang.
- Ok, Hai, hva er det første du tenker på når vi sier hedmarksmeny?
- Hmmm ... Bondekost. Type gode, gammeldagse matretter.
- Som er?
- Kjøttkaker. Kjøttsupper. Det er det jeg tenker på umiddelbart.
Men det er verken kjøttkaker eller kjøttretter han skal snakke om og lage til seminaret tirsdag. Hai skal snakke om smakslære - «en flørtende dans mellom sur, søt, salt, bitter og umami (den femte smak red.anm.) - og så er kokken annonsert med «en grensesprengende lunsj i møte mellom to kulturer».
- Maria Sundal mener at det jeg driver med er så smakfullt, og det har vel med at jeg bruker forskjellige råvarer for å få fram smaker og dette med «fusion food», matmøte mellom østen og vesten. Det kan være at jeg lager en type soyareduksjon og blander inn rømme for å få en slik type kryssing, sier Hai Hang.
- Eller det kan være sukkerlake som vi piffer opp litt med ingefær. Men hele greia er jo at det ikke finnes noe fasit. For meg er det morsomt at folk vil høre hvordan jeg tenker, sier Hai.
- Og «grensesprengende lunsj», hva snakker vi om da?
- Nei ... Jeg skal lage en hønsefrikassé, og jeg har fått frie tøyler - og så får vi se hvordan jeg vil tolke dette, ler Hai Hang.
- Bruker du lokale råvare selv?
- Jeg var med for å promotere Villmarksriket under reiselivsmessa på Lillestrøm, og da brukte jeg hjort fra hjorteoppdrett i Løten. Men vi har det ikke i restauranten, rett og slett fordi en kontinuerlig levering er en utfordring, sier Hai Hang.
- Snart skal du åpne en ny restaurant på Østre Torg. Hva skal du servere der? Får vi Hamars første restaurant med Schønberg Erken-meny?
- Hehe. Jeg har valgt å ikke si noe om konseptet, i alle fall inntil jeg har informert de ansatte. Men Schønberg Erken? Det mangler Hamar, men det er nok ikke helt min greie.
Tirsdag møter han kolleger i matbransjen i Hedmark - og kanskje kan han gi dem et alternativ til kjøttkaker og kjøttsuppe. Til lunsj er det i alle fall «Hai Hangs grensesprengende hønsefrikassé».
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat