buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
VEGMAT: Slik vil vi gjerne ha det når vi stanser for å spise. Men får vi det?Foto: Remi Laakso
 
Jakten på vegmaten
En ny utgave av DHL-guiden, og en ny runde med Ganefart, er egnet til å skape økt oppmerksomhet om spisesteder langs vegene.

Publisert: 23.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

En ny utgave av DHL-guiden, og en ny runde med Ganefart, er egnet til å skape økt oppmerksomhet om spisesteder langs vegene.
vegkroer og andre spisesteder langs vegene er som regel turisters første matmøte med et område. Og det er slett ikke alltid at det blir noe hyggelig eller spennende møte. Desto viktigere er det at det utarbeides gode guider til spisestedene, så reisende kan få sjansen til å finne dem som er bra. Og så kan de som driver steder sin ikke er bra få en sjanse til å forbedre seg.
Det er for tida to ulike landsdekkende opplegg for å bedømme spisestedene langs vegen, som ikke innbefatter by-restauranter. Det ene er DHL-guiden, som nå foreligger i ny utgave, der hovedmålet er å finne fram til steder med sunn mat. Det andre opplegget er Ganefart, der målet er å finne steder med godt lokalt særpreg.
Spesielt for guiden som transportselskapet DHL Express står bak, er at test-teamet består av lastebilsjåfører pluss en gruppe ernæringsstudenter. Sammen har de lett etter stedene som serverer «den sunneste og mest smakfulle maten». Guiden er oppdelt etter kjøreruter, og de beste stedene er tildelt fra én til tre stjerner.
På ruta mellom Oslo og Trondheim er det sju steder som har fått stjerne. By the Way på Lillehammer er vurdert som «rutevinner». Også By the Way på Kløfta har fått tre stjerner. To stjerner er gitt til Biri Veikro og Mortens kro på Gjelleråsen. En stjerne er i år tildelt By the Way på Espa, Nebbenes kro og Sentergrillen på Dombås.
GANEFART er en konkurranse som arrangeres annethvert år av Norges Bygdekvinnelag i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge. I denne konkurransen er det spesielt bruk av lokale råvarer og oppskrifter som teller.
Hittil er følgende påmeldt fra Hedmark:
- Finnskogen Turist & Villmarksenter, Kirkenær
- Sangrund servering og overnatting, Skarnes
- Bryggeloftet, Elgå
- Romsdalssetra seterkafe, Folldal
- Tingnes Spiseri, Nes
- Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær
- Hamarstua Spiseri, Hamar
- Grensestua, Morokulien, Magnor
- Kølbua Kafe, Os
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat