buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
 
Janssons fristelse
Intet svensk julebord uten Janssons! Ifølge usikre kilder har retten fått sitt navn etter operasangeren Pelle Janzon, som levde i siste halvdel av 1800-tallet.

Publisert: 27.nov.2015 04:00
Oppdatert: 27.nov.2015 04:00

Ingredienser 8 porsjoner:

1 ss smør til steking

2 løk i tynne skiver

700 g potet

2 ss smør

250 g ansjosfileter delt i to (og laken)

1 ts salt og 1⁄2 ts kvernet pepper

3 dl kremfløte

4 ss griljermel

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

2. Smelt smør i en stekepanne og stek løk til den er myk og begynner å bli gyllen.

3. Skrell potet og kutt først i tynne skiver, deretter i tynne strimle.

4. Smør en ildfast form med litt smør. Bland stekt løk, strimlet potet og ansjosfilet. Krydre med salt og pepper og fyll formen. Visp sammen fløte og lake fra ansjosen og hell blandingen over potetene.

5. Strø over griljermel. Plasser formen på stekebrett i nederste del av ovnen i ca. 1 time. Legg over litt bakepapir om retten begynner å bli for mye stekt.

Server Janssons fristelse som et av flere tilbehør på et klassisk svensk julebord.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat