buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
JAPANSK VRI: Rakefisk med japansk pepperrotpasta og soyasaus er en suksess. På dette bordet er det også laaget et par andre varianter, pluss et par fat med spekemat for de som absolutt ikke liker rakfisk.
 
Japansk overraskelse
Går det an med en liten vri på rakefisklaget? Ja, absolutt!

Publisert: 06.des.2008 05:24
Oppdatert: -
Vi gjorde et lite eksperiment på vårt rakefisklag denne gang. Vi lagde rakefisk med en japansk vri, og en sak er sikkert: Det gikk unna!

Rakefiskselskap for 40 - 50 mennesker krever litt arbeidsinnsats, uansett hvordan du snur og vender på det. Fjorårets utgave av selskapet ble laget på tradisjonelt vis, med fullt bestikk og servering av rakefisk på fat med alt tradisjonelt tilbehør.
Det ble mye arbeid, ikke minst under servering og selvfølgelig i etterkant.
Derfor ville vi snu på flisa, denne gang. Inn med engangsbestikk, og ikke minst: ferdiglaget mat, i fingerporsjoner.


PLANEN VÅR ble å lage tre utgaver av rakefisk i lefsebiter:

1. Lefse med godt smør, rakefisk, rødløk - og/eller purreløk.
2. Lefse med geitost (snøfrisk) blandet med dill og rakefisk.
Og sist, men ikke minst:
3. Lefse med japansk pepperrotpasta og rakefisk, og noen dråper soyasaus.
Den siste varianten lagde vi minst av, da dette nok var for spesielt interesserte. Trodde vi.
Det var feil.
Brettet med rakefisk og wasabi sto tomt først. Til og med dem som egentlig ikke likte rakefisk, eller smakte for første gang, gikk løs på disse bitene.
Og:
Best av alt var denne japanske kombinasjon med champagne på toppen. Boblene er som skapt for denne skarpe matvarianten.


ET PAR TIPS bør være med i denne sammenheng:

1. Vær svært forsiktig med wasabi. Japans pepperrot er kvass, og pastaen, som du får kjøpt i butikken, må så vidt vises på lefsa når du har smurt den på. Smak til.
2. Ikke vær gnien med rakefisken.
Vi renset fisken selv, skar fileter - og skar igjen filetene på langs. Det passet utmerket til en halv lefse fra en tradisjonell lefsepakke.


VÆR OPPMERKSOM på en sak til, om du skulle velge en rakefiskvariant med ferdig justerte biter - og servere disse som fingermat: Det går mye mer mat enn om folk må ordne seg litt sjøl.

Gevinsten er at det er lett å servere, det er lett for folk å håndtere, det er enkelt på rydde opp i - men mest av alt: det smaker godt.
Til drikke duger tradisjonelt øl og akevitt - men husk for all del, spesielt til den japanske vrien: Sjampis!

Dette trenger du:
Rakefisk
Rød løk
Purreløk
Dill
Wasabi
Soyasaus
Snøfrisk
Dill
Godt smør
Lefse


Slik gjør du:RAKEFISK MED GEITOST OG DILL
Bland dill og snøfrisk, smør dette på lefse, legg i rakefisk, rull lefse - og kapp i passende biter.
RAKEFISK MED RØDLØK/PURRELØK
Smør godt smør på lefse, legg i finkappet rødløk/purreløk, rakefisk, rull lefse - og kapp i passende biter.
RAKEFISK MED WASABI
Smør et tynt lag pepperotpasta (wasabi) på lefse, legg i godt med fisk, rull lefse - og kapp opp i biter.
Server med soyasaus.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat