22. okt
Jevnet grønnsaksuppe
 
Jevnet grønnsaksuppe

Publisert: 15.apr.2008 08:30
Oppdatert: -
Denne «grunnoppskriften» kan varieres i det uendelige - etter sesong, tilgjengelighet og hva du liker best.

4 porsjoner

3 stk. gulrot
1 stk. liten pastinakk
1 stk. liten blomkål
250 g brokkoli
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
3 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 dl frosne erter
2 dl lettmelk
1 ts salt
nykvernet hvit pepper
2 ss lys maisennajevner

Slik gjør du:
Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær i skiver. Bryt brokkoli og blomkål i reale buketter. Kok opp buljong i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke under lokk i ca. 10 minutter. Strimle selleri og ha den i kjelen sammen med erter. La alt koke videre i 3 minutter tilalt er gjennomvarmt. Hell melk i suppen og smak til med salt og pepper. Rør inn maisennajevningen og la det koke sammen et minutt. Servér den gode suppen med godt, grovt brød til. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke