buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
50 år: I 50 år har Joika-kaker stått på middagsmenyen i norske hjem. Foto: Eilif Ursin Reed
 
Joika er blitt 50
Joika fyller 50 år, men er på ingen måte tynget av alderen.

Publisert: 01.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

- Joika er nok Norges mest kjøpte middagshermetikk gjennom tidene. I år vil vi trolig sette til livs 1,5 millioner bokser, 15 prosent mer enn i 2009, sier merkevaresjef Kjersti Sørby i Nortura.
Noen stor feiring er ikke planlagt, men jubileet skal markeres i butikker landet rundt.
- De fleste nordmenn har jo kjent de hermetiske middagskakene i viltsaus mesteparten av sitt liv, så det er klart vi skal si høyt og tydelig fra om at Joika er blitt femtiåring, sier Kjersti Sørby.
En matvare vi kjøper jevnt og trutt i 50 år har lykkes i å bli del av en tradisjon, ifølge førsteamanuensis Bendik Samuelsen ved Institutt for markedsføring på Handelshøyskolen BI.
- Joika er et produkt som de fleste nordmenn har vokst opp med. Matretten er en vane vi har overtatt fra foreldrene våre, så det ligger også mye nostalgi i å holde tradisjonen i hevd, sier Samuelsen.
Gjenkjennelse er avgjørende for slike varers suksess, mener han.
- Det er risikabelt å tukle med oppskriftene. Det ville neppe være noe sjakktrekk å tilføre Joika spicy og hippe smaker. Originalen bør i hvert fall beholdes som den er, sier Samuelsen.
Det samme gjelder i stor grad selve boksen, forklarer han.
- Emballasjen er symbolet på alt kjøperen forbinder med innholdet. Fargene, skrifttypene og den glade samen på etiketten er med på å gi Joika merkekarakter, sier Bendik Samuelsen.

På Facebook finnes det flere vennegrupper for Joika. Her har mange hundre fans koblet seg på. En av dem er Reinert Botten.
- Der måtte jeg jo være med, for Joika har jeg spist hele mitt liv. Det er en av mine absolutte favoritter, sier han.
Minst annenhver måned har han middagskakene med den karakteristiske sausen på menyen.
- Jeg bruker både kokte poteter og makaroni til. Det er kjempegodt. En hel boks kan jo bli i meste laget, men retten smaker minst like godt når den varmes opp andre gang, sier Reinert Botten. (Newswire)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat