buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
x
 
Jordskokksuppe
Jordskokk er en gammel, norsk kulturplante som har fått ny popularitet de siste årene.

Publisert: 27.mai.2015 04:00
Oppdatert: 27.mai.2015 04:01

Ingredienser 4 porsjoner:

550 g jordskokk

2 ts eddik, 7 %

2 dl kremfløte

1 ts salt og 1⁄2 ts pepper

1 ss sitronsaft

2 ss olje til steking

4 ss finhakket bladpersille

30 g gresskarkjerner

100 g spekeskinke

Slik gjør du:

1. Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik (for at de ikke skal bli brune). Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele. Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket konsistens. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

2. Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir. Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.

3. Fordel suppen i fire dype skåler og dryss over de stekte jordskokkskivene, hakket persille og gresskarkjerner. Server suppa med tynne skiver spekeskinke.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat