buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Stortorvets Gjestgiveri: Sentralt spisested i innspurten før jul.
 
Jul, det er Gjestgiveriet!
Mattest: Hvor finner vi den beste julematen i Hamar nå i julebord-sesongen? Det skal godt gjøres å være bedre enn Stortorvets Gjestgiveri.

Publisert: 18.nov.2016 06:26
Oppdatert: 18.nov.2016 06:32

Hanna og Henriette har bestemt seg for å komme i julestemning. November og desember handler jo om lutefisk, pinnekjøtt, ribbe, øl og dram.

Vi vandrer opp Kirkebakken til Stortorvets Gjestgiveri, hvor stemningen allerede er høy. Lokalet kan kanskje minne litt om de gamle danske stuene? Lunt og hyggelig, men samtidig en følelse av at tiden har stått litt stille? – Det er jo nyoppusset, så de kunne kanskje funnet på noe litt mer overraskende, sier Henriette.

Men så kommer en rakfisktartar på bordet, og interiør og stilvalg blir plutselig uviktig. Rakfisken er førsteklasses, og i tillegg lekkert presentert.

Forventningene til hovedrettene øker. Kjøkkenet skuffer ikke.

Hanna elsker lutefisk, og vil gjerne prøve så mange forskjellige steder som mulig i løpet av lutefisksesongen.

-Mmmm, dette tror jeg er bortimot den beste lutefisken jeg noen gang har smakt, sier hun entusiastisk.

Akevitten fra Atlungstad er rund og behagelig. Dessuten er det litt historisk sus over det når vi ikke nøyer oss med Løiten linje, men blåser støv av de gamle brenneriene. Vi får en lokal kulturarv i glassene.

Henriette blir lykkelig over at Gjestgiveriet ikke nøyer seg med den typisk julebordsmenyen. Hun velger vilttallerken fra Hedmarks skoger med elg og rein, hjerte og tunge.

Hun angrer ikke.

Viltet er nydelig, sausen perfekt med en liten smak av pepper, og rosenkålen smakfull og med fin konsistens.

Når det i tillegg serveres et glass barolo til viltet er Henriette i den sjuende himmel.

– Det er ikke noe sted i Hamar jeg får en sånn rødvin til maten, sukker hun.

Det utvikler seg til slutt til en liten vennskapelig krangel om hvem som har fått den beste desserten; brunostparfait eller karamellpudding med en fløtekaramellsaus som er helt utrolig.

Unge servitører som vil lære noe om tempo og service bør tilbringe en kveld på Stortorvets Gjestgiveri.

Profesjonalitet kombinert med den lune, lille replikken gjør at hver enkelt gjest føler seg sett og godt ivaretatt.

Her rekker man aldri å irritere seg over manglende oppmerksomhet.

Drøye to tusen kroner fattigere, men samtidig med en stor opplevelse rikere begir vi oss sent på kvelden ut i novembermørket igjen.

Et besøk på Stortorvets Gjestgiveri er verd pengene. Og ingen steder i Hamar er servitørene så lette på foten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat