buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Julifest med gode venner
Skulle det dukke opp ei sol, er det bare å ringe store og små venner (og uvenner) til et heidundrende julimatbord. Les også: Fire gode fra Languedoc

Publisert: 24.jul.2009 05:04
Oppdatert: -

Om ikke mange dagene er det august og sola og finværet er tilbake etter en lengre opphold på Vestlandet og i Nord-Norge (Det tror i hvert fall vi som ikke har sommerferie før i måneden som er oppkalt etter keiser Augustus.)
Sommerbordet eller sommerbuffeen om du vil, skal bestå av både avkylling og kalkun i tillegg til fisk og skalldyr. Den tradisjonelle spekematen med eggerøre har også fått en naturlig plass på den sommerlige buffeen. Nøkkelen til suksess ligger i å gjøre unna en del forberedelser som innkjøp, baking av nøttebunn og steking av ørretpaté én til to i forvegen. Ha en fin sommerfest!
Gravet laks med egg og sennepssaus
(8 porsjoner)
600 g gravet laks i skiver
½ hjertesalat
8 egg
Sennepssaus med dill
4 eggeplommer
1 ss sukker
ca. 1 ss vineddik (evt. litt mer)
3 ss grov sennep, gjerne Dijon
2 ts tørr sennep
2 ½ dl soyaolje eller annen maksnøytral olje
3 ss hakket frisk dill
salt og pepper
Slik gjør du1: Legg eggene i kokende vann. La dem småkoke i 7-8 minutter til de er «smilende» - det vil si at eggeplommen fortsatt ikke er helt stiv. Avkjøl eggene i rennende, kald vann. 2: Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål og visp det godt sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden. Tilsett hakket dill og smak til med salt og pepper. 3: Anrett egg og laks på fat med salatblader. Server sennepssausen i en skål ved siden av. (mat.no)
Ørretpaté
5 skiver røykt ørret
500 g fersk ørret
3 egg
3 dl kremfløte
1 ss potetmel
1 ½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
1 pakke crabsticks
200 g djupfryst spinat
Slik gjør du1: Smør en 1 1/2 liters form og kle den med røykte ørretskiver. Kjør fersk ørret i hurtigmikser sammen med egg, fløte, potetmel og krydder. 2: La opptint spinat renne godt av. Hell halvparten av fiskefarsen i formen oglegg icrabsticks. Dekk med spinat og fordel resten av farsen på toppen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i vannbad nederst i ovnen ved 175 grader i ca. en time.
Tips Pateen kan også lages med laks. (mat.no)

Spekemat med eggerøre
400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
200 g salami, gjerne av kalkun
200 g spekesnacks av kalkun
gressløk til pynt
Eggerøre
12 egg
1 ½ dl vann eller fløte
ca. ½ ts salt
4 ss hakket frisk gressløk
3 dl lettrømme
1 nettmelon
16 flatbrød
Slik gjør du1: Anrett spekematen pent på et stort fat. Pynt med frisk gressløk. 2: Pisk egg, vann og salt lett sammen med en visp. Hell halvparten av røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med gaffel etter hvert som den stivner. Dryss klippet gressløk over og legg eggerøren over på fat. Gjenta med den andre halvparten av eggene. 3: Server spekematen ifølge med eggerøre, flatbrød, rømme med et gressløkdryss og melonbåter.
Scampispidd
(8 porsjoner)
24 scampi
søt chilisaus
små trespidd
Slik gjør du
Træ tre og tre scampi på små trespidd. Stek dem raskt på grillen eller i en stekepanne. Server spiddene med søt chilisaus ved siden av. (Trespiddene må legges i vann ti minutter før de legges på grillen) (mat.no)
Kyllingkjøttboller
800 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
1 løk
3 båter hvitløk
revet skall av 1 sitron
4 ts mangochutney
1 ts chilipasta (sambal oelek)
1 egg
½ ts pepper
1 ss olje til steking
1 lime til pynt
Slik gjør du1: Tilsett salt i kyllingkjøttdeigen og rør godt. Finhakk løk og hvitløk og blandinn ifarsen sammen med revet sitronskall, mangochutney, chilipasta, egg og kvernet pepper.
2: Form små boller og stek dem i olje til de er gjennomstekt. 3: Server kyllingkjøttbollene ifølge med scampispidd, søt chilisaus og eventuelt mangochutney. (mat.no)
Kalkunfilet med waldorfsalat
(8 porsjoner)
ca. 1,6 kg kalkunfilet
2 ss smeltet smør
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen. Legg fileten over i en ildfast form og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 68 grader La kalkunen hvile før den skjæres pent i skiver. Waldorfsalat 5 epler
1 stilkselleri (stangselleri)
6 ananasringer
300 g blå druer
100 g valnøttkjerner
Dressing 3 dl kremfløte
3 dl majones
saften av 1 stk. sitron
ca. 2 ts sukker
Slik gjør du1: Pisk kremfløten til Waldorf-dressingen stiv, og bland med majones. Smak til med presset sitron og sukker. 2: Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i terninger. Skjær stilkselleri og ananas i passe store biter. Del eventuelt druene og ta ut steinene. Vend alt inn i dressingen sammen med valnøttene. Spar eventuelt noen nøtter til pynt. (mat.no)
Pastasalat med karrikylling
(8 porsjoner)
500 g pastaskruer
4 kyllingfileter
ca. 1 ½ ts karri
2 ss smør til steking
1 beger røde cherrytomater
eventuelt. 1 beger gule
herrytomater
1 pk. ruccola
200 g tørket aprikos
1 pk. fetaost med oliven
Dressing 3 dl lettrømme
2 ss mangochutney
Slik gjør du1: Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha smør i en middels varm panne og tilsett karri. Ha kyllingstrimlene i pannen og stek til de er akkurat gjennomstekt. Dryss litt salt over og avkjøl. 2: Del tomatene i to og tørkede aprikoser i biter. Bland alle ingrediensene lett sammen og fordel på et fat eller i salatbolle. 3: Smak til lettrømme med mangochutney. Server salaten med dressingen og gjerne godt brød. (mat.no)
Nøttekake med bær Nøttebunn 150 g hasselnøtter eller mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll3 dl kremfløte
200 g jordbær
100 g bringebær
50 g blåbær
Limesukker revet skall av 2 lime
2 ss sukker
Slik gjør du1: Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 22 i diameter, ved 160 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen. 2: Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen. 3: Pisk kremfløten stiv og bre over nøttebunnen. Del over jordbærene og fordel bærblandingen på kaken. Pynt med limesukker like før servering. (mat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat