buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
SØRGÅENDE KRO: Begge kroene på Rudshøgda drives av Euro-Stop.
 
Kafeteriamat på det jevne
Det skjer mye fint på Rudshøgda denne uka, men maten er ikke høydepunktet.

Publisert: 22.jul.2011 04:12
Oppdatert: -

Det skjer mye fint på Rudshøgda denne uka, men maten er ikke høydepunktet.
Opprinnelig var Solvang kafé på Prøysenhuset tenkt som et spisested med en Prøysen-relatert, lokal-preget meny. Slik ble det ikke. Det er fortsatt et hyggelig sted for en kaffekopp med kake til, men det er det hele.
I stedet blir det vegkromat for middagsgjestene. De to kroene som har fått navnene Sørgående Kro og Nordgående Kro drives begge av Euro-Stop, som også driver blant annet tavernaen i Alvdal og Frich's kafeteria på Dombås.
De to kroene på Rudshøgda har samme konsept, med en middagsbuffet til 195 kroner som det mest fristende og interessante. Utvalget i buffeten varierer noe mellom de to, men begge steder er det basert på tradisjonell vegkromat av det gammeldagse slaget. Her dreier det seg om skinkestek, medisterkaker, kjøttkaker, kokte poteter, erter og gulrot, brun saus, ørret, rømmegrøt, kylling, og slik som det gjerne var på vegkroene i gamle dager. Alt står framme i varmebeholdere, og kundene serverer seg av det de vil, så mye de vil.
Så om en vil komponere seg en fireretter, er det ikke noe i vegen for det. Det er i hvert fall smartere det, enn å sause alt sammen på én tallerken. Dessert og kaffe er inkludert i prisen.
Og det er egentlig ikke noe å si verken på prisen eller for så vidt kvaliteten, selv om det er veldig enkelt. Men du vet hva du får, og mer får du da heller ikke.
Men utvalget var mer spennende på vårt forrige besøk; da var det både erterkål og salt kjøtt i buffeten, og det ga det et løft. For jo mer antydning til lokalt særpreg en kan få på vegkroene, jo mer interessant er det å stanse der.
En annen tendens når det gjelder vegkromaten, er at stadig flere satser på lettere, friskere og sunnere retter. Marché-kjedens etablering her til lands ser ut til å ha medført en klar endring i så måte.
Men kroene på Rudshøgda er ikke nødvendigvis med i akkurat den utviklingen. Det kan lett bli litt tungt, især om en lar seg friste av rømmegrøten også.
Mange langbord antyder at det gjerne er busslaster med reisende som stanser på vegkroene på Rudshøgda. Og de får pluss for ryddighet; alle bordene er rene og ryddet. Det er også rikelig med mat i bufféen, og den gir et rent og ordentlig inntrykk. Så får en heller stoppe andre steder for å finne noe mer særpreget.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat