buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Kalles fremdeles mandarin

Publisert: 30.des.2011 04:12
Oppdatert: -
28 prosent av nordmenn tror de fortsatt spiser mandariner, viser en ny undersøkese.
- Mandarin har ikke vært i salg på et kvart århundre annet enn i hermetisk form. Det heter klementin og bare det. Det er fortsatt kvinner som har best oversikt. 72 prosent svarer riktig og sier sitrusfrukten heter klementin og ikke noe annet, mot 62 prosent av mennene.
Mandarinene har en lengre historie enn klementinene. De er opprinnelig fra det sørlige Asia og ble en stor suksess i Europa ut over 1900-tallet. Skallet var både tynnere og lettere å få av enn på en appelsin.
Men mandariner kan ha opp mot 25 steiner i seg og måtte etter hvert se seg danket ut av de steinfrie klementinene, som begynte å komme i hyllene på 60-tallet. Klementinen ble krysset fram av mandarin og appelsintypen pomerans. Om du likevel finner steiner i klementinene, skyldes det pollinering fra sitrontrær i nærheten. Det ble importert 30 000 tonn klementiner til Norge i fjor. Over halvparten av klementinene spises i november og desember.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat