buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Kamskjell og svineknoke
Denne kreative retten serveres med en mild blomkålpuré og sursøt eple-linsekompott.

Publisert: 30.okt.2009 05:11
Oppdatert: -
(4 prosjoner)

4 kamskjell
solsikkeolje og usaltet smør til steking
flaksalt
500 g lettsaltet svineknoke
Blomkålpuré
buketter av 1 blomkålhode
1 sjalottløk, hakket
olje
1 dl tørr hvitvin
40 g usaltet smør
2 ½ dl h-melk
2 ½ dl kremfløte
salt, pepper
sukker
Eple-linsekompott
6 sjalottløker
3 ss sukker
3 ½ dl hvitvin
1 ½ ss hvitvinseddik
olivenolje, jomfruolje
50 g grønne linser
1 stort, syrlig eple
finhakket gressløk
4 brødchips
1. Start med å koke svineknoken i usaltet vann, til den er helt mør,
ca. 2 ½ time. Avkjøl knoken litt og plukk kjøttet fra benet og rent for sener, hinner og fett. Riv opp kjøttet og form fire små «pølser». Like før servering varmes de i litt kyllingkraft (vann +terning).
2. Fres blomkålbuketter og sjalottløk i litt olje, tilsett hvitvin og smør og kok det til væsken har kokt helt inn. Hell på melk og fløte og kok blomkålen til den er mør. Sil fra kokelaken og mos blomkålen. Smak pureen til med salt, hvit pepper og en anelse sukker.
3. Hakk løken til eple-linsekompotten og fres den blank i litt olje.

Tilsett sukker og kok løken til den er delikat karamellisert og lyst gyllen. Hell på hvitvin og eddik og kok videre til konsistensen er som honning. Avkjøl blandingen, den tykner når den blir kald.

4. Kok linsene møre i lettsaltet vann, ca. 20 min, sil fra kokevannet og avkjøl linsene.
5. Skrell og skjær eplet i bittesmå terninger. Varm den sursøte laken forsiktig og rør inn linser og epler, spe forsiktig med olivenolje, så mye at blandingen får marmeladekonsistens. Tilsett gressløk like før servering.
6. Skjær fire lange, løvtynne skiver av godt brød. Pensle dem med olje og legg dem mellom to stekebrett. Stek dem gylne og sprø i ovn ved 150 ◦C i 9—10 min.
7. Stek kamskjellene i olje og smør, ca 1 min på hver side. Dryss
dem lett med salt.
8. Anrett kamskjell og svineknoke på porsjonstallerkener med en
stripe blomkålpuré og eple-linsekompotten. Legg en brødchips på toppen.

OBS: Brødchipsen er dekorativ og smaker godt til kamskjellet, men kan sløyfes.
(opplysningskontoret for fisk)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat