buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
TID FOR VILT: Har du lyst på litt vilt, men gidder ikke å trå til med flere timer på kjøkkenet. Sjekk pasta med elg.
 
Kjapp elg
Er du en av dem som plutselig får lyst på ekstra god mat?

Publisert: 20.nov.2009 08:08
Oppdatert: -
Da er du helt sikkert også en slik en som får lyst på det som gjelder i øyeblikket; ribbe når det nærmer seg jul, appelsiner når påsken er på veg, jordbær om sommeren, rotgrønnsaker når høsten kommer - og ikke minst vilt i disse tider!

DET FINNES anledninger hvor du må jobbe etter kalenderen og planlegge for å sette av tid til en skikkelig jobb på kjøkkenet - men det finnes jo også øyeblikk hvor du kanskje er på veg hjem, og så går du og surrer med masse appetittspørsmål i hodet - og så finner du ut at det som hadde vært godt, det hadde jo vært elg. Og så kikker du på klokka og så er det kort tid til stengetid i butikken, og så begynner du å tenke hva du kan gjøre på veldig kort tid - men som likevel kan gi akkurat den smaken man er ute etter akkurat der og da.

Akkurat det var det som skjedde da undertegnede lagde denne retten, noen minutter før NRKs Nytt på nytt startet, en helt vanlig senhøstens fredag.


STYKKET MED ELG fant jeg i kjøledisken hos kjøpmannen, og så plukket jeg med meg en pose sopp - og så fant jeg en liten pakke båndpasta, som var merket med Jacobs etter snobbematbutikken på Holtet i Oslo.

Resten hadde jeg hjemme.
At pastaen var av bedre kvalitet, det tror jeg var ganske avgjørende for hvor vellykket dette ble. Hadde jeg hatt tid, så hadde jeg nok laget min egen pasta - men jeg valgte, på grunn av tidsmangel, å kjøpe meg ut av knipa for etparogtyvekroner.


KRAFTEN VAR det jeg først og fremst var ute etter, da jeg ville steke pastaen i den. Kraften var denne gang mye viktigere enn både selve kjøttet og selve soppen. Kanskje kunne jeg til og med kun brukt kraften til pastasaus…? Det hadde vært mer enn godt nok, det er jeg sikker på.

Men når jeg først hadde brunet både kjøtt og sopp, så ble det med - og godt var det, selvsagt, alt sammen.
Som et lite forsøk stekte jeg noen smakstomater og vendte disse i litt parmesan i panna, da jeg var ferdig med alt det andre. Jeg la tomatene på siden av pastaen, og så kunne den som ville prøve å blande inn denne smaken.
Under finner du en liste over hva du trenger, og som du sikkert skjønner - så er dette veldig raskt gjort. Og: Det gir en glimrende smak for en svært billig penge.


Kjapp elg med pasta og sopp
Et stykke elgbiff. Vi brukte et lite stykke entrecôte av elg, som vi fant hos kjøpmannen. Det holder med 300 gram for to - tre - fire personer.

Sopp. (Jeg brukte aromasopp).
Godt smør.
Solsikkeolje.
Timian.
Salt og pepper.
Pasta. (Jeg brukte tørket båndpasta.
Eventuelt også noen få smakstomater og litt parmesan.
Eventuelt litt lime.


Slik gjør du
1: Sett på pastavannet først, med litt salt i.
2: Skjær kjøttet i strimler - og brun disse i godt smør og litt solsikkeolje - og pepre gjerne litt. Ta kjøttet ut av pannen. Tilsett litt mer godt smør og litt mer olje, og stek soppen.
3: Trekk pastaen mens du steker soppen.
4: Løft soppen ut av pannen, og tilsett litt timian i kraften som nå ligger i pannen.
5: Ta pastaen ut av vannet når denne nesten er ferdig. Tørk pastaen i litt tørkepapir, og så steker du pastaen i pannen med kraften etter kjøttet og soppen.
6: Legg kjøttet og soppen tilbake i pannen sammen med pastaen. Salt og pepper etter smak. Press et par dråper lime over - om du vil.
Og når det gjelder eventuelt:
Skjær noen smakstomater i båter, stek disse i olje i en egen panne, og dryss over litt parmesan og litt pepper - før du legger tomatbåtene som vedlegg på pastatallerken.
Alt sammen er gjort på noen små minutter og det smaker virkelig senhøst. Det er hele poenget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat