buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
PÅ TV: Fiskehandler Kjetil Holen fra Hamar er med når TV-serien «Det norske måltid» sendes på TV 2 i høst. Foto: Remi Laakso
 
Kjetil og Sverre i mat-TV-serie
Hamars Kjetil Holen og Sverre Lang-Ree fra Stange er med når TV 2 åpner sin nye TV-serie om norsk mat.

Publisert: 01.okt.2011 18:15
Oppdatert: -

Hamars Kjetil Holen og Sverre Lang-Ree fra Stange er med når TV 2 åpner sin nye TV-serie om norsk mat.
Serien åpner søndag 6. november, fem matregioner skal presenteres - og det hele avsluttes med en finale i Stavanger som vises på TV søndag 11. desember. Programmet styres av to entertainere: Arne Hjeltnes og Heine Totland.
Regionen som er kalt «Østpå» (Hedmark, Oppland, Oslo, Akershus og Østfold) er representert med fiskehandler Kjetil Holen, griseprodusent Sverre Lang-Ree fra Bøverstad gård i Stange og mesterkokken Sebastian Engh fra Vertshuset Curtisen i Halden.
«Det norske måltid» arrangeres for fjerde år på rad, og det var Næringsforeningen i Stavanger-regionen som i 2008 tok initiativ til prosjektet. Med på laget er også stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa. Produksjonsselskapet Tellusworks ønsket å lage TV av «Det norske måltid» og fikk TV2 på kroken - og i august startet opptakene av serien med formålet «formidle matglede og kunnskap om norsk mat til Norges befolkning».
Matmenneskene som deltar er valgt ut av produsentene av TV-programmet, og hver region er representert ved en kokk, en matfaglig og en produsent.
Kjetil Holen i fiskebutikken Knutstad & Holen, er en av deltakerne på matlaget til regionlaget «Østpå». Han har allerede hatt besøk av programleder Heine Totland og et TV-team.
- De var med fra vi startet klokka halv fire på morran i mottaket på Midtstranda, de filmet i butikken, og de var med meg på «fiskeskole» i en barnehage på Ingeberg, forteller Kjetil Holen.
På laget har han med seg kokken Sebastian Engh fra Vertshuset Curtisen i Halden. Serveringsstedet er kjent for å by på retter laget med lokale råvarer; «Lam fra Herrebrøden gård i Rokke og Spælsau fra Hvaler servert med kålrotpuré med salvie, smørstekt rød og gul bete fra Råde, glasert småløk, mild sennepssjy og potetkake med ramsløk fra Svalerødkilen.»
De siste dagene har Engh deltatt på NM i kokkekunst i Grieghallen i Bergen.
Griseprodusenten Sverre Lang-Ree fra Stange er kjent for sin leveranse til Nortura på Tynset og anleggets produksjon av Santa Kristina-skinken, ei skinke «bedre enn Parmaskinka», ifølge kjendiskokken Arne Brimi.
Heine Totland, mannen til hamarjenta Silje Nergaard, er TV-seriens spillende og gjøglende programleder. Arne Hjeltnes, fra «Gutta på tur», er kjendisen. De to presenterer Mat-Norge, region for region: «Nordpå», «Midti», «Vestpå», «Sørpå», «Østpå».
Episodene sendes søndager. Og det hele avsluttes med en finale i Stavanger helga 10. og 11. desember. Selve showet foregår i Norges mathovedstad lørdag 10. desember, og det sendes altså på TV 2 dagen etter, søndag 11. desember.
I finalen skal matlagene fra de forskjellige regionene konkurrere, og «Det norske måltid» blir kåret av en jury. Her kåres også de beste produktene. Vinner av klassen «Årets produkt» i 2010 var for øvrig Bakken Øvre med sin «Akevittis».
I dag, lørdag 1. oktober, åpnes internettsiden knyttet til TV-serien: detnorskemaltid.no.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat