22. okt
 
kjøtt-pudding
Lager du kjøttpudding har du både middag og pålegg. Mais, rød og grønn paprika setter farge og smak.

Publisert: 28.jun.2016 04:00
Oppdatert: 28.jun.2016 04:01

Ingredienser

500 g medisterfarse

250 g karbonadedeig

1/4 grønn paprika i terninger

1/4 rød paprika i terninger

1/4 boks hermetiske maiskorn, liten boks

1 ss finhakket bladpersille, til pynt

Slik gjør du:

1. Rør raskt sammen medisterfarse og karbonadedeig. Fyll en smurt brødform (1 liters) med halvparten av farsen, og lag en glatt overflate.

2. Rør sammen paprika og mais, og fordel dette over deigen i formen. Press grønnsakene lett sammen.

Du kan også velge andre lettkokte grønnsaker til fyll, og eventuelt legge dem i to lag. Et dryss med hakkede urter høyner også den milde smaken.

3. Ha over resten av deigen, og lag en glatt overflate. Stikk inn et steketermometer.

4. Stek kjøttpuddingen i stekeovn på 175° C i ca. 40–50 minutter. Puddingen er ferdig når steketermometeret viser 70° C.

Server kjøttpuddingen med kokte poteter, sjysaus og grønnsaker eller i skiver på brød.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke