buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
KJØTTKAKEMIDDAGEN: Styrker sin stilling på middagsbordet.
 
Kjøttkaka slår tilbake
Kjøttkaker står sterkere som middagsmat, viser en ny undersøkelse. Men mors gamle oppskrift får stadig flere utfordrere.

Publisert: 24.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

- Nå spiser vi 19 kjøttkakemiddager i året i gjennomsnitt. Det er ett måltid mer enn for to år siden, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate, som er ansvarlig for undersøkelsen Norske Spisefakta 2010.
Økningen er målbar i de fleste grupper - også blant ungdom, unge voksne og familier med tenåringsbarn.
- Interessen for tradisjonsmat og norske spesialiteter er nok i ferd med å få et oppsving, sier Spilling.
Mange velger likevel ferdige varianter også når de skal sette tradisjonsretter på middagsbordet, framfor å lage mors kjøttkaker fra grunnen av.
- Forbruket av ferdig stekte kjøttkaker har økt med ti prosent i Norge det siste året, til 1,2 millioner kilo. For serveringsklare kjøttboller er økningen 15 prosent, og forbruket har passert 1,4 millioner kilo per år, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
For Gildes del er det en variant inspirert fra vårt naboland som nå trekker opp.
- For fire år siden lanserte vi svenske kjøttboller. Nå har forbruket passert en halv million kilo på årsbasis. Veksten de siste to årene har vært 16 prosent, sier Eli Strand.
Nå lanserer Gilde også danske frikadeller.
Kjøttkaker som kjøpes ferdigstekt er gjerne noe finere i konsistensen enn de hjemmelagde.
- Oppskriftene på mors hjemmelagde gir oftest grovere kaker. Fra gammelt av bar de jo også preg av at man ville drøye kjøttet, for eksempel med kavring eller poteter, sier markeds- og utviklingssjef Even Nordahl i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Også han ser klare tendenser til økt interesse for tradisjonelle retter og norsk mat.
- For kjøttkakene er populariteten økende blant de yngre og i urbane strøk, ikke minst i Oslo. Det kan bety at en trend er under oppseiling, sier Even Nordahl.
Østlandet har i løpet av de siste fem årene passert Midt-Norge i kjøttkakespising, ifølge Norske Spisefakta. Men det er oppgang å spore alle steder, bortsett fra i Nord-Norge. (NW)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat