buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
BROKKOLI-LOOKALIKE: I USA kalles bimi for broccolini. Slektskapet til brokkoli er åpenbart.Foto: Kjell M. Kaasa / Newswire
 
Klart for bimi
Den nyeste grønn-saken heter bimi og er en krysning av brokkoli og kinakål. Nå er årets første norske avling klar.

Publisert: 13.aug.2010 04:12
Oppdatert: -

Den nyeste grønn-saken heter bimi og er en krysning av brokkoli og kinakål. Nå er årets første norske avling klar.
Bimi ligner på brokkoli, men smaken er mildere og søtere og mer lik asparges. Hele grønnsaken kan spises.
- Jeg kom over den da jeg var på besøk på en farm i Kenya for fire år siden, sier grønnsakprodusent Amund Huseby. Han og Huseby Gård er i disse dager klar med avlinger fra det som foreløpig er et produksjonsfelt på 10-12 mål i Lier utenfor Drammen.
Det var den gode smaken som fikk Huseby interessert.
- Jeg damper eller koker den lett og bruker den som tilbehør til fisk eller kjøtt. Men det er i grunn bare fantasien som setter grenser. Du kan legge bimi foliepakket på grillen, ha den i salater, grateng eller supper, sier Huseby.
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) overvar prøvesmakingen av Husebys bimi-avling.
- Bimi er veldig god og mild på smak. I tillegg er grønnsaken delikat å se på. De tynne stilkene og små blomsterhodene gjør at den er lett å spise. Bimi er en gourmetgrønnsak på lik linje med ferske aspargesstilker, sier Britt Kåsin i OFG.
OFG har tro på at den nye grønnsaken kan bli en del av det norske kostholdet. Det samme kan komme til å skje i Europa for øvrig.
- Bimi ble presentert som en storsatsing på Europas største grønnsakmesse i fjor, Fruit Logistica-messen i Berlin. I Norge er vi bare halvvegs til fem om dagen, så bimi er også av helsemessige årsaker et velkomment supplement. Bimi er svært rik på antioksydanter, sier Kåsin.
Et japansk selskap eier rettighetene til bimi, og Lier-produsenten dyrker den på lisens. Bimi ble skapt ved hjelp av normal hagebruksavl og ikke genetisk modifisert. Den trives best i tropiske forhold, og det er en utfordring her til lands.
- Mye lys på våren i Norge gir tidlig blomstring. Men vi har fått teken på det nå. Det er en større oppgave å gjøre en helt ukjent grønnsak kjent, sier Amund Huseby. (NW)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat