buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Klart for Fårikålens Dag

0
Publisert: 19.sep.2014 04:00
Oppdatert: 19.sep.2014 03:59

Siste torsdag i september er det «Fårikålens Dag» over hele landet.

Middagen som ble kåret til nasjonalrett for 42 år siden er fortsatt like populær. Nesten alle nordmenn spiser fårikål i løpet av høsten. Fårikål har vært omtalt i norske kokebøker siden slutten av 1800-tallet, og ble virkelig populær fra rundt 1920. På begynnelsen av 1990-tallet så det imidlertid ikke like lyst ut for matretten. Populariteten dalte. Dermed ble det satt i gang en offensiv for å redde den. Engasjementet var stort da Nitimens lyttere skulle kåre Norges nasjonalrett i 1972. Hver uke kom det inn nær 8000 brev med stemmer til ulike matfavoritter. Til slutt måtte selv kjøttkakene i brun saus se seg slått av fårikålen. 40 år etter at den ble kåret som nasjonalrett, har fårikålen på ingen måte gått av moten. Vennegjenger og familier samler seg rundt dampende fårikål om høsten. Åtte av ti nordmenn spiser fårikål. Mange gjør det flere ganger årlig, også blant de unge, viser kartlegginger fra MatPrat. (newswire)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat