buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ROYAL INDIA: Populær og vellykket tilvekst til Hamars restauranter.Foto: Tuva Kleven
 
Klart pluss for Hamar
Indiske Royal India er et klart pluss for Hamar som restaurant-by.

Publisert: 12.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

Å dømme etter interessen to uker etter oppstarten, er det akkurat dette som hamarsingene har ventet på. Vi gikk ganske tidlig en tirsdag ettermiddag, og det var allerede bra besøk. Ved halv fem-tida sto folk i kø for å få bord. Når skjer det ellers noe slikt i Hamar?
Restauranten er da også blitt en eksotisk oase i Strandgata, der Lampehuset og en brudesalong tidligere holdt til, og der Siste Indre så vidt rakk å åpne og stenge.
Interiøret er ganske stilig uten å være overlesset, Og det viser seg at det nærmest u-formede rommet egner seg godt som restaurantlokale, med mye rom rundt bordene.
Men det viktigste er at maten er god, og det er den. Her er det fyldige, rike, varme og kraftige smaker som dominerer, med krydderkombinasjoner som er karakteristisk for indisk mat. Og den som er skeptisk til det altfor hete, har ingenting å frykte, for her er det lagt opp til valgmuligheter.
Før forretten kommer en asjett på bordet med popadums, raita og en fint krydret grønnsakblanding. Den slags er alltid veldig hyggelig.
Blant forrettene vil sikkert Mulligatawny-suppen bli populær, især når det blir kjøligere i været. Vi holdt oss til det innbakte; Paneer Pakora (85 kroner) er en litt pregløs ost innbakt i linsemel. Bedre er de innbakte rekene, Prawn Lazis (85 kroner). som har god snert.
Utvalget av hovedretter er stort, som vanlig på indiske restauranter. Prismessig ligger det jevnt mellom 190 og 210 kroner. På menyen er de inndelt i tandoori-retter, kyllingretter, lammeretter, reke- og fiskeretter og vegetar.
Vi kjørte safe og valgte Kylling Tikka fra tandoori-menyen (190 kroner); marinert kylling med fyldig tikka-saus, godt krydret. Veldig godt tandoori nanbrød (39 kroner) og yoghurt- og grønnsakblandingen raita (55 kroner) hører med på bordet. Raita-porsjonen er svært rikelig, noe som for øvrig preger alle rettene.
Gosht Tikka Masala (195 kroner) er lam kokt i en herlig fyldig masalasaus med blant annet nøtter og kokos.
Blant dessertene er Gulab jamun (70 kroner) et høydepunkt; deigballer fritert i sukkersirup, servert med vaniljeis. Spennende, søtt og klassisk indisk. Pista kulfi (70 kroner) presenteres som hjemmelaget is, med kokos og pistasj. God på smak, men kunne gjerne vært servert med litt hjemmelaget fruktsalat heller enn fruktcocktail.
Vinvalget er ganske standard, bortsett fra to indiske viner - en hvit og en rød, og det er det gøy at de har. Som et alternativ til kaffen frister servitøren også med indisk te, og det hører med det også. For de satser på å gjøre det ordentlig hele vegen på Royal India. Så blir det da også hyggelig å spise her.
Til sammen tok måltidet med tre retter drøyt to timer. For dette er ikke egentlig et sted for en kjapp matbit og så ut igjen. Noen ganger virker ventetiden litt uforklarlig lang, men servicen er hyggelig og påpasselig.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat