22. okt
 
Klassisk rakefisk
Rakefisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på den klassiske varianten. Passer ypperlig som forrett til julematen.

Publisert: 12.des.2012 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 4 porsjoner:
300 g rakefisk
4 kokte mandelpoteter
4 ss seterrømme
½ rødløk
½ purre
4 lefser

Slik gjør du:
1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbeinet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca. 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
2. Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lompe.
Tips: Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakefisk til hovedrett bør du beregne ca. 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.
(matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke