buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
GULRØTTER: Vi spiser 7 kilo hver i året.
 
Knasker stadig mer gulrøtter

Publisert: 05.okt.2012 04:13
Oppdatert: -
Gulrota er favoritten i grønnsakhylla. I løpet av de siste ti årene har forbruket økt med over 30 prosent.
- I gjennomsnitt spiser nordmenn nå syv kilo gulrøtter i året. Det plasserer oss helt i verdenstoppen, sier Britt Kåsin i i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
- Gulrot er en veldig sunn grønnsak. Den er vår fremste kilde til A-vitamin, som er viktig for å bevare et godt syn. I tillegg inneholder den mineraler som kalium, kalsium, jern og fosfor, samt B- og C-vitaminer, sier Kåsin. Samtidig er gulroten fattig på kalorier. 100 gram inneholder bare 34 kalorier. - Norge har det i generasjoner vært vanligst å spise kokt gulrot som tilbehør til middagsretter. Salgsøkningen de senere årene har sammenheng med at bruksområdet er utvidet kraftig.
Gulroten kommer fra Midtøsten og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i minst 2.000 år. Den trives i både kalde og varme strøk, og dyrkes nå i store deler av verden. (newswire.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat