buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KNYTKALS: Finanskrisa herjer og noen hver har behov både for gode venner og god mat. Forslaget er derfor følgende: Inviter til det som "Søta Bror" kort og greit kaller et knytkalas
 
Knytkalas og finanskrise
Finanskrisa over oss som en mørk sky. Slå to fluer i en smekk; spar penger og plei vennegjengen: inviter til hyggelig knytkalas!

Publisert: 20.mar.2009 06:01
Oppdatert: -
Knytkalas er rett og slett svensk for spleisefest. Trange tider i norsk økonomi behøver ikke å bety at livet blir kjedeligere; tvert imot! Inviter gode venner til noen hyggelige timer rundt matbordet. Send ut invitasjon til dag og sted sammen med en oppskrift på en god rett de inviterte skal lage og ha med. Med ti rundt bordet skal det derfor bli ti retter. Ikke verst! Lag også gjerne maten sammen. Da kan de inviterte ta med ingrediensene til den retten de har fått utdelt. Og husk at godt vennskap, latter og gode historier er helt gratis!
Timianpoteter
(4 porsjoner)
Det finnes et utall av oppskrifter med poteter. Denne herlige tapasvarianten vil garantert bli en slager.
12 partypoteteter
12 skiver spekeskinke
20 g frisk timian
2 ss smør
Slik gjør du1. Kok potetene møre. Dette kan fint gjøres dagen i forvegen.
2. Legg noen kvister med timian på hver potet og rull en skive spekeskinke rundt.
3. Legg potetene i en varm stekepanne med smør. Brun dem lett. Pass på at det ikke blir for varmt. Skinken skal bare få en lett gylden farge.
Scampi med spekeskinke
(4 porsjoner)
Spekemat er i grunnen en rett i seg selv, men kombinerer du det med andre smaker får du det lille ekstra. Spekeskinke og scampi - det bør du prøve!
12 rå scampi (renset, med halen på) 100 g revet mozzarella
1 ts pepper
12 skive spekeskinke
2 ss olivenolje
12 g tannpirkere uten smak
Slik gjør du1. Rull hver scampi inn i en skive spekeskinke med revet ost og pepper. Halen skal stikke ut i enden av rullen. Træ scampi på en og en tannpirker.
2. Pensle med olivenolje, og stek de på grillen eller i ovnen på 230 grader i 6-8 minutter.

Serveres med sweet chili og hvitløksaus, ellersnøfrisk- og honningdip.


Hummus-dip
Hummus er en kremet puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.
1 boks hermetiske kikerter à 240 g
Saften av 1 stk. sitron
2 båt hvitløk
1/2 ts salt
1/2 dl olje
2 stilk bladpersille
Slik gjør du1. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med ferskpresset sitronsaft, hvitløk, salt og olje.
2. Tilsett persille helt på slutten så ikke massen blir lysegrønn. Hummusen skal ha en myk konsistens og den serveres ofte på en flat tallerken.
Ostesymfoni
(4 porsjoner)
Klassisk ostetallerken slår aldri feil. Du kan enten servere denne retten som en dessert eller som en del av et tapasbord.

120 g brie
120 g blåmuggost
120 g ridderost
1 ss honning
12 valnøttkjerner
4 tørkede fiken, aprikos eller
dadler Slik gjør du
Du kan enten lage et stort fat som alle forsyner seg av, eller legge opp en porsjon til hver person.

1. Rist nøttene i en varm, tørr stekepanne i ca. 1 minutt. Skyv pannen til side og rør inn honningen.
2. Del fikenen i to og legg de opp sammen med osten og de søte nøttene.

Flatbrødtrio
(4 porsjoner)
Klassisk norsk mat i tapasform. Enklere kan det ikke bli. Her skal det lite tilberedning til før du har flott og fargerik norsk tapas.
4 skiver fenalår, finkuttet i strimler
4 biter flatbrød
4 ts seterrømme
1 ts frisk timian, finhakket
4 biter flatbrød
4 ts rød eller sort lodderogn
4 ts seterrømme
1 ts frisk gressløk, finhakket

4 biter flatbrød
50 g blåmuggost
1 ss seterrømme
4 valnøttkjerner
Slik gjør du
Denne retten legges opp rett før gjestene skal spise, ellers blir flatbrødet mykt.
1. Legg utover biter av flatbrød. Legg på en teskje rømme og topp det med fenalår eller lodderogn. Dryss over med finhakkede urter til slutt. 2. Bland blåmuggost og rømme til kremkonsistens. Legg på en teskje på hver flatbrødbit. Pynt med valnøtter.
Pastasalat med mozzarella
(4 porsjoner)
Pastasalat er enkelt og godt tilbehør som kan lages hjemme i en fei, samtidig som den er praktisk å ta med i en plastboks på piknik. Passer godt til grillmat, så vel som til koldtbord.
500 g pasta penne
3 tomater (gjerne klasetomat)
100 g ruccola
1 fersk mozzarella
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
1/2 sitron
Slik gjør du
1. Kok pastaen i 10-12 minutter.
2. Tilsett salt og saft fra sitronen. Avkjøl pastaen.
3. Skjær tomater, ruccola og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt. Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.
Roastbiffsalat
(4 porsjoner)
Roastbiff er mørt kjøtt. Det lages av flatbiff, mørbrad eller ytrefilet. Roastbiff er velegnet og godt til salat,
Roastbiffsalat med dressing
400 g roastbiff
2 pakkerferdigkuttet salatblanding
2 tomater i båter
1/2 slangeagurk i biter
2 ss sprøstekt løk
1 stk. rødløk i tynne båter
Dressing 4 ss soyasaus
6 lime - presset
2 ss hakket frisk koriander
2 hakkede røde chili
4 båt hvitløk - hakket
6 ss vann
2 ts sukker

Slik gjør du
1. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og vend halvparten av dressingen med roastbiffskivene,
2.Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
Focaccia med biff og tomatsalat
(4 porsjoner)
Focaccia er en av de nye brødtypene vi har adoptert fra Italia. Stek biffkjøtt og bland kjøttet sammen med en tomatsalat. Garantert vellykket og populært.
700 g skåret i 4 biter biff
2 ss margarin eller olje til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 focacciabrød
4 soltørkede tomater
8 svarte oliven
1 ts tørket rosmarin
4 ss chilisaus
Tomatsalat 1 løk
4 tomater
2 ss frisk basilikum
2 ss olje
Slik gjør du1. Snitt rutemønster i toppen på brødet. Pensle med olje og dryss over finhakkede tomater, oliven og urter. Varmes i ovnen som anvist på pakken.
2. Krydre biffene og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
3. Lag tomatsalat: skjær tomatene i tynne ringer, finhakk løk og basilikum. Bland alt og hell over olje.
4. Del brødet i to skjær av toppen. Legg på chilisaus, noen ringer rå løk, et par tynne biffer og topp med tomatsalaten. Legg på toppen av brødet og server.

Salsa med avokado
(4 porsjoner)

Denne salsaen kan du bruke til det meste. Den smaker kjempegodt til stekt eller grillet kjøtt, som tilbehør til tapas, som tilbehør til tex-mex-rettereller rett og slett som en dip.
2 finhakkede tomater
1 finhakket rødløk 1 finhakket avokado
2 båter finhakkede hvitløk
4 ss finhakket frisk basilikum
2 ss sitronsaft
2 ss dijonsennep
6 ss olivenolje
¼ ts salt og ¼ ts pepper
Slik gjør du
Bland sammen alle ingredienser til salsaen. La den gjerne stå ca. 1 time før servering.
Lammeboller
(4 porsjoner)
Nydelige lammeboller som du kan bruke i småretter, til pasta eller som en tapasrett.
500 g lammedeig
2 ss strøkavring
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 båt hvitløk
1/4 ts revet muskatnøtt
1 egg
2 ss hvetemel krydret med litt salt og litt pepper
Slik gjør du1. Bland sammen lammedeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper, knust hvitløk, revet muskat og egg.
2. Form deigen til små boller og rull dem i det krydrede melet.
3. Varm olje i en panne. Brun kjøttbollene i stekepannen og la de ettersteke på svak varme. Bollene kan også trekkes ferdig i ensaus.
PSST:
Hvis du synes lammesmaken blir for markant, erstatt halvparten av kjøttet med kabonadedeig. (mat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat