buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
LÆREMESTER: Espen Vesterdal Larsen er olympisk meter i kokking med kokkelandslaget. Her holder han kurs hos Hamar Catering, og som bildet viser - så følger de lokale kokkene godt med.
 
Kokker på kurs
Også kokker går på kurs, til og med de aller beste.

Publisert: 07.mar.2009 05:25
Oppdatert: -
Hamar Catering serverte i fjor ufattelige 330.000 mennesker! I forrige uke fikk de lokale kokkene besøk av en olympisk mester, for å skjerpe sansene.

Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi var hyret inn til kjøkkenet på Briskeby, og i to dager fikk de lokale kokkene kose seg sammen med en som anses som en av de aller, allerypperste.
- Vi ønsker å bli Norges beste innen vårt område, catering, og da må vi legge lista et hakk høyere. Vi har en gjeng gode kokker, men skal vi gjøre et løft, så må vi spe på med faglig inspirasjon, sier sjefen for Hamar Catering, Jan Tonny Pettersen (47).
Selskapet, som nå har 16 ansatte, lanserer nå nye produkter som; ny kakemeny, en ny gourmetmeny og et tilbud som har fått navnet «en smak av mat og vin».


VESTERDAL LARSEN ble leid inn for å gi kokkene ny inspirasjon, og sørge for et ekstra«kick» i kjøkkentjenesten i Hamar Catering. Før jul deltok han i kokke-O L i Erfurt i Tyskland, og mannskapet med de 11 norske kokkene gikk helt til topps. 32 land deltok.

Samme gjengen har tidligere vunnet VM i Luxembourg (2006), og nå gikk de, for første gang, helt til topps i kokke-O L.
- Hva synes du om nivået her?
- Det er et svært bra nivå, disse folka er flinke, sier Vesterdal Larsen.
Kokkene var svært interesserte,og fulgte de raske hendene til kokkemesteren - og kursdeltakerne kom selv gjerne med egne betraktninger og innspill.


JAN TONNY PETTERSEN driver et kjøkken med imponerende leveranser. På oppfordring regner han kjapt ut at teamet i fjor leverte mat til sånn omtrent 330.000 mennesker. I jula betjente dette kjøkkenet 7.000 julebordsbestillinger.

Rekorden i en enkelt øvelse er servering av 3.700 personer i forbindelse med rally-VM for to år siden.
- Disse serverte vi over to dager; tre retters med drikke, sier Jan Tonny.
Denne våren skal de blant annet betjene et helt sangerstevne med 2.500 - 3.000 mennesker - som alle skal ha mat tre ganger om dagen.
Men de kokker slettes ikke bare for arrangementer med mange kunder. Den dagen vi var innom, så skulle et selskap på seks personer ha mat, og en egen kokk var bestilt for å håndtere bestillingen.


KJØKKENSJEF KURT DAVIDSEN er meget fornøyd med forestillingen fra hans tidligere kollega ved det som tidligere het Gastronomisk Institutt.

- Tilbakemeldingen fra kokkene har vært: «Dette var lærerikt, dette ga inspirasjon, dette har vi lyst til å gjøre noe med», sier Davidsen.
Og:
- Vi fikk en del tips som vi kan ta med inn i vårt arbeid og vårmeny.
Det ble testet både lettrøkt ørret, hjemmelagede pølser, kaker og desserter i løpet av dagenekurset varte på kjøkkenet på Briskeby - og noen av rettene er allerede på veg inn på menyen.LETTRØKT ØRRET kan helt sikkert kundene få smake, og det er sikkert ikke tilfeldig. . . En versjon av denne typen sto på menyen da Espen Vesterdal Larsen og hans kamerater vant kokke- O L i Tyskland. På kjøkkenet til Hamar Catering fikk vi selv smake sukkersaltet, lettrøkt ørret med salat med eplevinaigrette.
Et par av kakene fra kurset skal med på menyen, og en, hvis ikke flere, desserter - og en sjokoladeterte.
Og:
Sjefen sjøl, Jan Tonny Pettersen, var ivrig frampå da smaksprøvene av en karamelldessert med mandelbunn ble satt fram


HELLER IKKE EN OLYMPISK MESTER kan sitte stille, og vente på at egen inspirasjon skal verpe nye ideer. Espen Vesterdal Larsen reiser til Amerika når han trenger påfyll.

- Jeg reiser ikke til Frankrike; de er for opptatt av det klassiske, det blir for kjedelig for meg. De gjør det samme om og om igjen, og kommer sikkert til å gjøre det samme også om hundre år, sier Espen Vesterdal Larsen.
Han mener at et åpent sinn har gjort at Norge har så mange gode kokker.
- Vi ser hva de gjør i mange land; både i Frankrike, Thailand, Spania, Italia… Vi nordmenn finner inspirasjon over alt, og det er hva som er bra.
Om et halvt år kommer han innom Hamar Catering igjen, for å følge opp.
I mellomtiden er det opp til hamarkokkene å bruke innspillene til å utvikle sine egne retter.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat