buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Kommer fra Kina

Publisert: 07.jun.2008 06:06
Oppdatert: -
Rabarbraplanta stammer fra Kina og kom til oss fra England i begynnelsen av 1800-tallet.

Fra tidligste tider var det roten som ble brukt som medisin, senere fikk enmer smak på den sure stilken til mange slags retter.
Rabarbra inneholder mye oksalsyre, som binder kalsium i maten. Derfor er det fint å servere den som suppe eller kompott med melk, fløte, vaniljeis eller is til.Melken nøytraliserer nemlig oksalsyren, og den friske rabarbrasmaken er bare å nyte.
Den delikate røde fargen på rabarbraen sitter mest i skallet. Når du skal lage suppe eller kompott kan du derfor starte med å koke skallet i vann tildet har fått fin farge, sile skallet fra og så koke rabarbraen på vanlig måte. Da får suppen og kompotten delikat rosa farge. Hamarsingen Dr. Sopp (Johan Oluf Sopp-Olsen, 1860-1931) anbefaler å bruke hele rabarbraplanten. De små rabarbrabladene kan dampes og spises som spinat, blomsten kan kokes som blomkål og du kan lage en ypperlig vin av stilkene når de blir grove og trevlete.

Er du heldig med vinleggingen kan du få en vin som minner om sherry eller madeira. Dessuten omdannes oksalsyren under gjæringen så vinen blir fri for den. Kanskje noe å prøve med tanke på dessertvin til jul? Men bladene og blomsten kan godt hoppe over, det finnes bedre ting enn det å sette på bordet! Selv tidlig om våren.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat