buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
KOSTBARE SAKER: En elgburger til lunsj koster nær to hundre kroner, og da kommer drikke på toppen - og er man en familie på fem, så ... Men hyggelig er det på Knettsetra, fjellsetra fra 1760, som i 1989 åpnet som serveringssted i alpinbakk
 
Kostbar seterhygge
KNETTSETRA: Det er trivelig å svinge inn på Knettsetra midt i Trysilfjellet. Men kostbart.

Publisert: 23.mar.2012 04:12
Oppdatert: -

Det er klart for påske, det er klart for flotte dager på fjellet og i bakken - og Trysil byr på begge deler - på en gang. Det optimale må være å ta heisen helt til topps på fjellet, en solskinnspåskedag, la tankene fly med vinden, og sette utfor ned anleggets mest alpine bratte, fare ned mot tregrensa, smette rundt granleggene - og skli forsiktig inn på et setertun fra 1700-tallet. Inn til Knettsetra. For noe kaldt å drikke. Og for lunsj.
Men pass på! Her må lommeboka åpnes.
Og for å ta denne artikkelens hovedpoeng først: her snakker vi om lunsjretter som er priset i klassen over for eksempel Theatercaféen og Hotel Continental i hovedstaden. 210 kroner for wienerschnitzel og 189 kroner for elgburger er mer enn stivt, og kollega Arnfinn Hanssen kommenterte regningen tørt: - Vi burde nesten skrevet som man gjorde ved en anledning i restaurantspalten til den britiske storavisa Guardian: «Anmeldelsen burde vært levert politiet.»
Vår beste bestilling var elgburgeren. Den var saftig og god, den ble levert med både coleslaw (litt lite), med frisk salat, rødløk, med soppstuing og krydderstekte poteter og en dressing - som ble, på spørsmål, kalt «ranch» - men som nok var nærmere salatdressingen thousand island, tilsatt en type krydder.
Vår dårligste bestilling var uten tvil «Hjemmelaget wienerschnitzel». Den ble servert med grønne erter, samme type stekte poteter som elgburgeren, med grønne erter, sitronbåter - og med samme type dressing («ranch»?) som burgeren. Det største problemet her var at «schnitzelen» var håndtert for hardt i pannen, stekt i stykker, og det er faktisk en av de store farene når man lager denne retten - og derfor har uttrykket «skosåle» fulgt mange kjøkkenforsøk. Dessuten hadde smeltet smør vært en anbefalt følgesvenn.
I tillegg til disse rettene har vi mange ganger spist gulasj med brød (79,-), både på Knettsetra og andre steder i Trysilfjellet. Det er en enkelt og rimelig rett, og kan trygt anbefales for en pause i bakken.
Vi drakk kun et par flasker eplemost til vår lunsj, og det begrenset utgiften, selvsagt, for en øl til burgeren og kanskje et glass hvitvin til «schnitzelen» hadde gitt regningen på fem hundre kroner en ekstra «topping».
For en familie på fire eller fem personer, så vil en slik stopp fort koste mer enn tusenlappen - og da blir jo noen påskedager kostbare.
Men maten kom på bordet i løpet av få minutter, til tross for stor trafikk. Det var imponerende.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat